Увімкніть всього одну функцію на телефоні - і вона допоможе заощадити заряд батареї

Сучасні смартфони відомі не лише своєю функціональністю, а й любов'ю до швидкого розряджання акумулятора. Це і не дивно, враховуючи час, який ми ним користуємося на день, передають Патріоти України.

Слідування простим, але важливим правилам заряджання, а також деякі інші хитрощі допоможуть вам заощадити загальну кількість заряду. До останніх віднесемо і увімкнення темної теми в налаштуваннях екрану.

Детальніше про вплив цієї функції на батарею розповідає Santeplusmag. Слід зазначити, що економія споживання енергії при увімкненні "темної теми" буде залежати від типу вашого телефону. Якщо він має рідкокристалічний дисплей (РК), це навряд вдасться. А от смартфонам із екраном технології OLED (органічний світловипромінюючий діод) подібна функція справді згодиться.

Чому це впливає?

Суть вельми проста — OLED-екрани випромінюють світло для кожного пікселя окремо. Це означає, що пікселі чорного кольору майже не споживають енергію батареї. До того ж, подібний дисплей, на відміну від РК-варіанту не використовує додаткового підсвічування. Це теж заощаджує кількість заряду.

На жаль, сильно зекономити батарею вам не вдасться, особливо якщо телефон заряджаний менше, ніж наполовину. У такому разі при ввімкнені "темної теми" ви зможете заощадити 3-9 відсотки заряду. Якщо ж акумулятор телефона має всі 100%, то зміна кольорової гами екрану може допомогти продовжити користування телефоном до 45%.

Як активувати темний режим на смартфоні, щоб збільшити час роботи від акумулятора?

Темний режим на iPhone:

  • Перейдіть до "Налаштувань", потім виберіть "Дисплей" і "Яскравість".
  • Натисніть "Темний", щоб активувати темний режим на своєму мобільному телефоні.

Темний режим на пристроях Android:

  • Перейдіть у "Налаштування", а потім у "Екран" (або "Дисплей").
  • Виберіть опцію "Темна тема", торкнувшись її.

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...