В чому запекти курячі стегна, щоб вони були соковитими - дуже смачна ідея

Курячі стегна ідеально підходять для запікання, адже вони дуже м'ясисті. Але часто, після такого приготування, продукт виходить досить сухим. Тому варто додавати такі компоненти, які зроблять текстуру соковитою, м'якою та з хрусткою скоринкою зверху, передають Патріоти України.

Ідея приготування курячих стегон з апельсинами опублікована на сторінці фудблогерки Ірини Дімітрової (iriska_dimitrova) в Instagram. За цією технологією соус для м'яса готується на основі апельсинового соку.

Інгредієнти:

  • 6-8 курячих стегон
  • 2 апельсина (з 1 відтискаємо сік і натираємо цедру)
  • 2 ст.л.олії
  • 3 ст л соєвого соуса
  • 1 ч.л з гіркою сушеного меленого імбиру
  • 1-1,5 ч.л солі
  • 3-4 зубчика часнику
  • 1 ст.л меду

Спосіб приготування:

1. З 1 апельсину знімаємо цедру і відтискаємо сік.

2. Додаємо олію, соєвий соус, сушений молодий імбир, сіль, часник, мед і все добре перемішуємо.

3. Заливаємо курячі стегна маринадом і залишаємо на декілька годин, краще на ніч.

4. Перекладаємо стегна у форму для запікання, трошки поливаємо маринадом і запікаємо за температури 190-200 градусів 30-35 хвилин.

5. Потім дістаємо стегна із духовки, на кожне стегно викладаємо кружечок апельсину і поливаємо залишками маринаду.

Буде як новий! Названо засіб, що видалить найскладніші забруднення з килима

четвер, 18 грудень 2025, 13:10

Килими у відтінках природи стали справжнім трендом інтер'єру 2025 року, адже вони роблять оселю красивою і затишною, передають Патріоти України. Але для того, щоб претендувати на право називатися по-справжньому трендовою річчю, килим повинен відповіда...

Варто знати всім! Чому не можна приймати душ, коли працює пралка

четвер, 18 грудень 2025, 12:45

Через війну та постійні відключення світла більшість українок намагаються економно використовувати час та інші ресурси, і «вбивати одним пострілом» кількох зайців - тобто, виконувати одночасно кілька справ. До прикладу, приймати душ під час роботи прал...