В чому запекти курячі стегна, щоб вони були соковитими - дуже смачна ідея

Курячі стегна ідеально підходять для запікання, адже вони дуже м'ясисті. Але часто, після такого приготування, продукт виходить досить сухим. Тому варто додавати такі компоненти, які зроблять текстуру соковитою, м'якою та з хрусткою скоринкою зверху, передають Патріоти України.

Ідея приготування курячих стегон з апельсинами опублікована на сторінці фудблогерки Ірини Дімітрової (iriska_dimitrova) в Instagram. За цією технологією соус для м'яса готується на основі апельсинового соку.

Інгредієнти:

  • 6-8 курячих стегон
  • 2 апельсина (з 1 відтискаємо сік і натираємо цедру)
  • 2 ст.л.олії
  • 3 ст л соєвого соуса
  • 1 ч.л з гіркою сушеного меленого імбиру
  • 1-1,5 ч.л солі
  • 3-4 зубчика часнику
  • 1 ст.л меду

Спосіб приготування:

1. З 1 апельсину знімаємо цедру і відтискаємо сік.

2. Додаємо олію, соєвий соус, сушений молодий імбир, сіль, часник, мед і все добре перемішуємо.

3. Заливаємо курячі стегна маринадом і залишаємо на декілька годин, краще на ніч.

4. Перекладаємо стегна у форму для запікання, трошки поливаємо маринадом і запікаємо за температури 190-200 градусів 30-35 хвилин.

5. Потім дістаємо стегна із духовки, на кожне стегно викладаємо кружечок апельсину і поливаємо залишками маринаду.

Хропіння вбиває мозок! Лікарі попереджають про страшні наслідки

субота, 9 серпень 2025, 10:07

Хропіння може здаватися нешкідливим, але вчені б’ють на сполох: регулярне порушення дихання уві сні може призводити до погіршення роботи мозку вже у середньому віці. Особливо це стосується синдрому обструктивного апное сну (СОАС) - стану, при якому дих...

Не тікайте від ос! Експерти розкрили безпечний трюк, який врятує ваш пікнік

субота, 9 серпень 2025, 9:48

Теплі літні дні приносять із собою не лише сонце та пікніки, а й незваних гостей — ос. Вони здатні перетворити ідеальний відпочинок на справжній хаос. Та експерти наголошують: найгірше, що можна зробити, - це в паніці почати тікати, передають Патріоти ...