В чому запекти курячі стегна, щоб вони були соковитими - дуже смачна ідея

Курячі стегна ідеально підходять для запікання, адже вони дуже м'ясисті. Але часто, після такого приготування, продукт виходить досить сухим. Тому варто додавати такі компоненти, які зроблять текстуру соковитою, м'якою та з хрусткою скоринкою зверху, передають Патріоти України.

Ідея приготування курячих стегон з апельсинами опублікована на сторінці фудблогерки Ірини Дімітрової (iriska_dimitrova) в Instagram. За цією технологією соус для м'яса готується на основі апельсинового соку.

Інгредієнти:

  • 6-8 курячих стегон
  • 2 апельсина (з 1 відтискаємо сік і натираємо цедру)
  • 2 ст.л.олії
  • 3 ст л соєвого соуса
  • 1 ч.л з гіркою сушеного меленого імбиру
  • 1-1,5 ч.л солі
  • 3-4 зубчика часнику
  • 1 ст.л меду

Спосіб приготування:

1. З 1 апельсину знімаємо цедру і відтискаємо сік.

2. Додаємо олію, соєвий соус, сушений молодий імбир, сіль, часник, мед і все добре перемішуємо.

3. Заливаємо курячі стегна маринадом і залишаємо на декілька годин, краще на ніч.

4. Перекладаємо стегна у форму для запікання, трошки поливаємо маринадом і запікаємо за температури 190-200 градусів 30-35 хвилин.

5. Потім дістаємо стегна із духовки, на кожне стегно викладаємо кружечок апельсину і поливаємо залишками маринаду.

Водії, беріть на замітку: ТОП-7 способів економити бензин

вівторок, 16 вересень 2025, 18:30

В умовах зростання цін на пальне багато водіїв шукають способи економити бензин і зменшити витрати на авто. Експерти з автомобільної галузі радять дотримуватися кількох простих правил, передають Патріоти України. Агресивне прискорення і різке гальмуван...

Фінансові пастки вдома: ТОП-5 помилок, які відлякують гроші

вівторок, 16 вересень 2025, 16:56

Багато українців відчувають, що гроші швидко "витікають" з дому. Астрологи та фахівці з фінансової психології кажуть, що причина часто криється в простих, але поширених помилках, які відлякують багатство, передають Патріоти України. Коли в домі панує б...