В чому запекти курячі стегна, щоб вони були соковитими - дуже смачна ідея

Курячі стегна ідеально підходять для запікання, адже вони дуже м'ясисті. Але часто, після такого приготування, продукт виходить досить сухим. Тому варто додавати такі компоненти, які зроблять текстуру соковитою, м'якою та з хрусткою скоринкою зверху, передають Патріоти України.

Ідея приготування курячих стегон з апельсинами опублікована на сторінці фудблогерки Ірини Дімітрової (iriska_dimitrova) в Instagram. За цією технологією соус для м'яса готується на основі апельсинового соку.

Інгредієнти:

  • 6-8 курячих стегон
  • 2 апельсина (з 1 відтискаємо сік і натираємо цедру)
  • 2 ст.л.олії
  • 3 ст л соєвого соуса
  • 1 ч.л з гіркою сушеного меленого імбиру
  • 1-1,5 ч.л солі
  • 3-4 зубчика часнику
  • 1 ст.л меду

Спосіб приготування:

1. З 1 апельсину знімаємо цедру і відтискаємо сік.

2. Додаємо олію, соєвий соус, сушений молодий імбир, сіль, часник, мед і все добре перемішуємо.

3. Заливаємо курячі стегна маринадом і залишаємо на декілька годин, краще на ніч.

4. Перекладаємо стегна у форму для запікання, трошки поливаємо маринадом і запікаємо за температури 190-200 градусів 30-35 хвилин.

5. Потім дістаємо стегна із духовки, на кожне стегно викладаємо кружечок апельсину і поливаємо залишками маринаду.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...