А ви це знали? Ось в якому посуді не можна варити варення - ви лише зіпсуєте продукт

Домашнє варення з ягід та фруктів - це чудова заготівля на зиму. Джеми можна використовувати для приготування різноманітної випічки або просто їсти в прикуску з чаєм. Але для того, щоб десерт вийшов вдалим, його потрібно варити у правильному посуді, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, в якому посуді не можна готувати варення на зиму. Є декілька вагомих причин. Ніколи не варіть варення у посуді з алюмінію. Справа в тому, що цей матеріал вступає в реакцію з кислотою. Тому під впливом соків з ягід та фруктів посуд почне псуватись і виділяти токсичні речовини. До того ж, ваш готовий джем буде мати дуже неприємний присмак.

У якому посуді краще готувати варення

Це обов'язково повинні бути ємності з товстим і рівним дном. Це буде сприяти рівномірному прогріванню і продукти не будуть пригорати.

Найкраще для приготування варення підходять каструлі з таких матеріалів:

Нержавіюча сталь

Дуже легко мити і чудова теплопровідність

Каструлі та миски з міді

В такого матеріалу теж дуже гарна теплопровідність. Також мідь дуже вдало бориться з бактеріями.

Емальовані каструлі

Варити варення у посуді з такого матеріалу дуже зручно. До того ж, відмивається чудово.

ТОП-5 фраз, які ніколи не варто казати дітям, якщо ви хочете, щоб вони вас слухались

неділя, 29 червень 2025, 18:35

Дитячий психолог та тренерка з виховання Рім Рауда поділилася п’ятьма фразами, яких батьки повинні уникати, якщо прагнуть мати слухняних і емоційно врівноважених дітей, передають Патріоти України. Після років досліджень і власного батьківського досвіду...

Не кава! Названо напій, який категорично не можна пити вранці - стане ударом по організму

неділя, 29 червень 2025, 17:30

Експерти з харчування шокують: не кава, а звичайний апельсиновий сік може стати причиною проблем із шлунком, здуття, дискомфорту та навіть ослаблення імунітету, передають Патріоти України. Засновник бренду Biomel Стівен Гегарті пояснює:. Цукор викликає...