Домашнє варення з ягід та фруктів - це чудова заготівля на зиму. Джеми можна використовувати для приготування різноманітної випічки або просто їсти в прикуску з чаєм. Але для того, щоб десерт вийшов вдалим, його потрібно варити у правильному посуді, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, в якому посуді не можна готувати варення на зиму. Є декілька вагомих причин. Ніколи не варіть варення у посуді з алюмінію. Справа в тому, що цей матеріал вступає в реакцію з кислотою. Тому під впливом соків з ягід та фруктів посуд почне псуватись і виділяти токсичні речовини. До того ж, ваш готовий джем буде мати дуже неприємний присмак.
У якому посуді краще готувати варення
Це обов'язково повинні бути ємності з товстим і рівним дном. Це буде сприяти рівномірному прогріванню і продукти не будуть пригорати.
Найкраще для приготування варення підходять каструлі з таких матеріалів:
Нержавіюча сталь
Дуже легко мити і чудова теплопровідність
Каструлі та миски з міді
В такого матеріалу теж дуже гарна теплопровідність. Також мідь дуже вдало бориться з бактеріями.
Емальовані каструлі
Варити варення у посуді з такого матеріалу дуже зручно. До того ж, відмивається чудово.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...