А ви це знали? Ось в якому посуді не можна варити варення - ви лише зіпсуєте продукт

Домашнє варення з ягід та фруктів - це чудова заготівля на зиму. Джеми можна використовувати для приготування різноманітної випічки або просто їсти в прикуску з чаєм. Але для того, щоб десерт вийшов вдалим, його потрібно варити у правильному посуді, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, в якому посуді не можна готувати варення на зиму. Є декілька вагомих причин. Ніколи не варіть варення у посуді з алюмінію. Справа в тому, що цей матеріал вступає в реакцію з кислотою. Тому під впливом соків з ягід та фруктів посуд почне псуватись і виділяти токсичні речовини. До того ж, ваш готовий джем буде мати дуже неприємний присмак.

У якому посуді краще готувати варення

Це обов'язково повинні бути ємності з товстим і рівним дном. Це буде сприяти рівномірному прогріванню і продукти не будуть пригорати.

Найкраще для приготування варення підходять каструлі з таких матеріалів:

Нержавіюча сталь

Дуже легко мити і чудова теплопровідність

Каструлі та миски з міді

В такого матеріалу теж дуже гарна теплопровідність. Також мідь дуже вдало бориться з бактеріями.

Емальовані каструлі

Варити варення у посуді з такого матеріалу дуже зручно. До того ж, відмивається чудово.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...