В яку воду додавати картоплю при варінні - в гарячу або холодну

Приготувати картоплю зможе будь-який кулінар. Однак є нюанси, які не завадять знати, щоб смачно зварити картоплю і вона не розвалилася в процесі приготування, передають Патріоти України.

не пригоріла і залишилася сирою всередині. Отже, треба врахувати, яку воду класти картоплю. Це важливий момент – гаряча вода чи холодна.

Як правильно варити картоплю

Картопля кладеться тільки в киплячу воду, яка має бути трохи підсоленою.Багато господарок роблять все з точністю до навпаки: очищену картоплю промивають і кладуть у холодну воду, а потім починають її варити.

Якщо закладати картоплю в гарячу воду, то з більшою часткою ймовірності вдасться зберегти вітаміни та мінерали, які містяться в картоплі.

Якщо зварити картоплю правильно, то вона забезпечить нас калієм, фосфором, кальцієм та залізом, вітамінами групи В, А, С та ін.

У холодній воді картопля швидше втратить свої вітаміни. Картопля готується на середньому вогні, тоді вона не залишиться сирою і не розвалиться.

Джерело: ПростоВей

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...