Якщо ваша вага вперто не хоче знижуватися попри відчайдушні спроби схуднути, можливо, ви припускаєтеся кількох помилок. Про основні з них дієтологи розповіли порталу Eat This, Not That!, передають Патріоти України.
Зловживання висококалорійними здоровими продуктами. Попри наявність великої кількості поживних та корисних речовин у деяких продуктах, важливо знати міру при їх вживанні. Мова про горіхи, горіхове масло, хумус і авокадо. Вони досить калорійні, попереджає дієтолог Емі Гудсон.
Нестача білка. Дієтолог Кортні Д'Анджело радить звертати увагу на споживання достатньої кількості білка протягом дня. За словами експерта, він допомагає у спалюванні жиру та нарощуванні м'язової маси. До того ж після споживання білка потреба з'їсти нездорові закуски або гарніри буде меншою.
Велика кількість олії. Дієтолог Триста Бест стверджує, що олія значно збільшує калорійність їжі. Вона закликала скоротити її вживання. Регулювати кількість можна, купивши спеціальний розпилювач, який кріпиться на пляшку з олією. У деяких випадках без олії можна обійтися зовсім. Експерт пропонує його замінити водою, наприклад, при обсмажуванні овочів.
Порожні калорії. Емі Гудсон також вказала на схильність людей балувати себе, щоб компенсувати дефіцит калорій, який утворився за тиждень. У результаті пачка чіпсів та шматок пирога виходять боком. Дієтолог запропонувала дотримуватись правила 80/20. Більшу частину часу потрібно їсти цільнозернові продукти, нежирний білок, молочні продукти, корисні жири, фрукти та багато овочів, а 20% часу можна відводити на більш калорійні продукти.
Соуси та сиропи. Додавання одного з цих компонентів може стати помилкою, яка заважає схуднути. Знайдіть соусам та сиропам більш здорові альтернативи або скоротіть їх вживання до мінімуму, радить Д'Анджело.
21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...
Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...