Вам знадобиться лише 2 хвилини: Як правильно заварити в чашці найсмачнішу ароматну каву

Смак ароматного напою залежить від пропорцій складників – кави, цукру, води та вершків, форми чашки і температури окропу, передають Патріоти України.

Без кави не обходиться жоден ранок. Смачна, запашна та бадьора – її готують по-різному. Хтось любить заварну з кавової машинки чи турки, а дехто п’є розчинну. Головне, зранку не дуже хочеться витрачати багато часу на приготування свого улюбленого напою. Розповідаємо про швидкий спосіб заварювання смачної кави прямо в чашці. Вам знадобиться лише кілька хвилин почекати – і ароматний напій готовий.

Як правильно заварювати каву в чашці, щоб вона вийшла смачною

  • Пропорції кави та води. Спочатку потрібно взяти каву, бажано середнього помелу. Крупний помел призначений для кавової машинки, а дрібний – для турки. Якщо ви бажаєте м’який напій, то на 1 грам кави вам потрібно 20 грамів води. Якщо вам до вподоби міцний смак, тоді на 1 грам кави знадобиться 15 грамів окропу.
  • Форма чашки також важлива для приготування смачного напою. Потрібна чашка середнього розміру, щоб вода швидко не остигала.
  • Температура води повинна бути гарячою, але не киплячою, близько 95-ти градусів.
  • Час заварювання залежить від форми чашки. У широкій і низькій ємності кава завариться швидше, ніж у вузькій та високій. Зазвичай напій заварюється 2-4 хвилини.
  • Дайте каві постояти, це дозволить напоєві повністю розкрити свій аромат і смак.
  • Додавання вершків та цукру. Ці складники додаються за смаком, але їх краще додати після заварювання кави, тоді напій буде в рази смачнішим.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.