Вам знадобиться лише 2 хвилини: Як правильно заварити в чашці найсмачнішу ароматну каву

Смак ароматного напою залежить від пропорцій складників – кави, цукру, води та вершків, форми чашки і температури окропу, передають Патріоти України.

Без кави не обходиться жоден ранок. Смачна, запашна та бадьора – її готують по-різному. Хтось любить заварну з кавової машинки чи турки, а дехто п’є розчинну. Головне, зранку не дуже хочеться витрачати багато часу на приготування свого улюбленого напою. Розповідаємо про швидкий спосіб заварювання смачної кави прямо в чашці. Вам знадобиться лише кілька хвилин почекати – і ароматний напій готовий.

Як правильно заварювати каву в чашці, щоб вона вийшла смачною

  • Пропорції кави та води. Спочатку потрібно взяти каву, бажано середнього помелу. Крупний помел призначений для кавової машинки, а дрібний – для турки. Якщо ви бажаєте м’який напій, то на 1 грам кави вам потрібно 20 грамів води. Якщо вам до вподоби міцний смак, тоді на 1 грам кави знадобиться 15 грамів окропу.
  • Форма чашки також важлива для приготування смачного напою. Потрібна чашка середнього розміру, щоб вода швидко не остигала.
  • Температура води повинна бути гарячою, але не киплячою, близько 95-ти градусів.
  • Час заварювання залежить від форми чашки. У широкій і низькій ємності кава завариться швидше, ніж у вузькій та високій. Зазвичай напій заварюється 2-4 хвилини.
  • Дайте каві постояти, це дозволить напоєві повністю розкрити свій аромат і смак.
  • Додавання вершків та цукру. Ці складники додаються за смаком, але їх краще додати після заварювання кави, тоді напій буде в рази смачнішим.

Дивіться уважно, що їсте на сніданок! Ці продукти можуть скоротити тривалість життя

неділя, 12 жовтень 2025, 5:40

Сніданок задає тон всьому дню, тому важливо обирати продукти, що підтримують здоров’я та енергію. На жаль, деякі звичні страви можуть, навпаки, завдати шкоди організму, якщо їсти їх регулярно, передають Патріоти України. Дієтологи виділили кілька проду...

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...