Ванна сяятиме білизною! Як відчистити жовті плями і іржу

Один із неприємних наслідків жорсткої води, яка тече з наших кранів, є плями вапна та іржі на ванні або душовому піддоні. Також сліди залишають косметичні засоби, такі як гелі для душу, мило чи шампунь. На поверхні білої сантехніки вони катастрофічно впадають в очі. Тому питання, як відбілити ванну, турбує багатьох господинь, передають Патріоти України.

Як відчистити залишки піни

Краплі мильної піни можуть накопичуватись у кутках та на бічних поверхнях ванни і з часом перетворюватись на непривабливий жовтий наліт. Вони можуть стати поживним середовищем для бактерій та плісняви і, окрім проблеми естетичної, створити ще й гігієнічну. Відчистити такий наліт допоможе звичайна сода.

Розведіть соду водою до пастоподібної субстанції і нанесіть її на зволожену поверхню ванни. Залиште засіб на пів години, добре потріть ним забруднене місце і змийте. За потреби процедуру чищення можна повторити.

Як впоратись із вапняним нальотом

Наліт, який виникає через вапно у воді, прибирають кислотні засоби. Тому впоратись із проблемою можуть такі звичні інгредієнти, як оцет та лимонна кислота.

Рецепт із соди та оцту

Для приготування засобу візьміть

  • харчову соду – 0,5 склянки;
  • воду – 0,5 склянки;
  • білий оцет – 0,25 склянки.

Змішайте всі інгредієнти, нанесіть готовий засіб на поверхню ванни і залиште на годину. Потім ретельно протріть губкою і змийте водою.

Рецепт із лимонної кислоти та соди для акрилових ванн

Попередній спосіб може пошкодити поверхню акрилової ванни. Для такого типу краще приготувати засіб на основі лимонної кислоти.

Приготуйте із соди і води пастоподібну субстанцію. Розведіть лимонну кислоту з водою у пропорції 1:1. Нанесіть содову пасту на поверхню ванни і залиште на годину. Після цього розпорошіть на неї розчин лимонної кислоти і дайте їм провзаємодіяти. Після цього потріть ванну губкою і сполосніть водою.

Як відбілити ванну

Повернути ванній білизну допоможуть відбілювальні засоби. Але вони можуть бути досить агресивними, тому зважайте на матеріал своєї ванни.

Рецепт із сухим відбілювачем

Розведіть водою сухий відбілювач на основі хлору у пропорції 1:1. Цією рідиною побризкайте ванну, розітріть її, щоби не залишалось розводів, і залиште діяти. Коли засіб висохне, ретельно змийте його залишки водою.

Перш ніж вдаватись до такого чищення, спробуйте його десь на непомітному місці. Хлор може бути занадто агресивним для емалі і руйнувати акрил. Тому краще переконатись, що сантехніка його витримає, наперед.

Рецепт на основі перекису водню

Більш м’який засіб можна зробити, змішавши перекис водню із харчовою содою до стану пасти. Цією пастою треба обробити ванну, залишити на 30 хвилин і змити.

Рецепт на основі оцту

Наповніть ванну теплою водою і розведіть у ній 0,5 літра оцту. Залиште засіб діяти на чотири години. Після цього воду злийте, протріть губкою усі плями і сполосніть поверхню.

Чищення плям за допомогою зубної пасти

Жовтий наліт на ванній допоможе прибрати звичайна зубна паста. Нанесіть її на плями, дайте подіяти 10-15 хвилин, потім потріть пляму щіткою і сполосніть.

Рецепт на основі перекису водню та нашатирного спирту проти іржі

Для виготовлення засобу від іржі візьміть:

  • нашатирний спирт – 100 мл;
  • перекис водню – 50 мл.

Змішайте інгредієнти у пульверизаторі, розпорошіть отриманий засіб на плями іржі, залиште на 10-15 хвилин, потріть плями і ретельно сполосніть поверхню.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...