Вже почався процес заготівлі домашніх смаколиків на зиму. Адже вже достигла полуниця, малина, абрикоси. Багато господинь люблять варити домашнє варення, оскільки воно буде смачніше за покупне і корисніше, передають Патріоти України.
До того ж, під час промислового виробництва варення часто можуть використовуватися не зовсім натуральні компоненти, що робить цей десерт шкідливим.
Не завжди виходить одразу приготувати ідеальне варення. Багато кулінарів-початківців намагаються суворо дотримуватися рецепту та інструкцій, але результат не завжди виходить вражаючим.
Справа в тому, що точне знання пропорцій приходить лише з досвідом.
Найчастіше молоді господарки скаржаться на те, що варення вийшло рідким.
Як можна виправити цю ситуацію:
Найкраще довіритися перевіреним помічникам – спеціальним загусникам. Найчастіше використовується пектин або агар-агар.
Перевага останнього варіанта полягає у відсутності найменших смакових якостей.
Можна зробити варення густішим за допомогою звичайних яблук. Їх потрібно помити, почистити, нарізати та відправити у блендер. На кілограм ягід можна брати три будь-які яблука.
Смакові якості трохи зміняться, проте варення буде густим та смачним.
Можна вчинити інакше. Відокремте “цілісну” частину (фрукти, які не розварилися) від рідини, що вийшла. Ягоди можна трохи поварити до отримання потрібної консистенції та закатати.
А з сиропу, що залишився, можна приготувати освіжаючі напої або ж використовувати його в кулінарних цілях.
У світі здорового харчування багато хто вважає, що продукти з маркуванням низькожирний, корисний або натуральний автоматично допомагають підтримувати вагу. Проте експерти британської клініки з питань схуднення Optimal You застерігають: не всі такі прод...
Суп часто варять у великій кількості, щоб вистачило на довше і не доводилося готувати щодня. Але мало хто замислюється, скільки часу ця страва може залишатися безпечною для вживання. Неправильне зберігання або надто довгий термін у холодильнику можуть ...