
Літо - час варення, але що робити, якщо ласощі вийшли приторними? Не поспішайте виливати — є кілька способів, як врятувати навіть дуже солодке варення і зробити його смачним та збалансованим, передають Патріоти України.
Найпростіший і найшвидший спосіб — додати трохи лимонного соку або кислоти (лимонної чи яблучної). Кислота врівноважить надлишок цукру та зробить смак варення свіжішим.
Якщо є інше варення — менш солодке — змішайте їх. Або проваріть надто солодке варення зі свіжими кислими ягодами: смородиною, вишнею, аґрусом.
Надто солодке варення можна використати як начинку до несолодкої випічки, наприклад: млинців, рогаликів, печива або коржів для тортів. Збалансувати його допоможе несолодке тісто або кислуватий крем.
Додайте до варення оцет, спеції, гірчицю — і отримаєте смачний соус до м’яса чи сирів. Наприклад, сливове або вишневе варення з оцтом і перцем перетвориться на пікантний дип.
Православне свято 3 листопада за новим церковним календарем (16 листопада за старим) - день пам'яті мучеників Акепсима єпископа, Іосифа пресвітера та Аіфала диякона. За старим стилем - день пам'яті Іларіона Великого, нагадують Патріоти України. . Акеп...
Хурма - смачний та корисний фрукт, але не всім вона підходить. Лікарі та дієтологи попереджають: у деяких людей хурма може викликати проблеми зі шлунком, цукром у крові або кишечником, передають Патріоти України. Кому не варто їсти хурму:. Порада експе...