Літо - час варення, але що робити, якщо ласощі вийшли приторними? Не поспішайте виливати — є кілька способів, як врятувати навіть дуже солодке варення і зробити його смачним та збалансованим, передають Патріоти України.
Найпростіший і найшвидший спосіб — додати трохи лимонного соку або кислоти (лимонної чи яблучної). Кислота врівноважить надлишок цукру та зробить смак варення свіжішим.
Якщо є інше варення — менш солодке — змішайте їх. Або проваріть надто солодке варення зі свіжими кислими ягодами: смородиною, вишнею, аґрусом.
Надто солодке варення можна використати як начинку до несолодкої випічки, наприклад: млинців, рогаликів, печива або коржів для тортів. Збалансувати його допоможе несолодке тісто або кислуватий крем.
Додайте до варення оцет, спеції, гірчицю — і отримаєте смачний соус до м’яса чи сирів. Наприклад, сливове або вишневе варення з оцтом і перцем перетвориться на пікантний дип.
Осінь приносить не лише холод і дощі, а й спад настрою, втому та апатію. Експерти кажуть, що це нормальна реакція організму на зміну сезонів, проте є способи ефективно боротися з осінньою хандрою, передають Патріоти України. 1. Світло і рух Щоденна пр...
Майже на кожному сучасному смартфоні можна помітити крихітний отвір біля роз’єму для зарядки. Багато хто думає, що це місце для виймання SIM-карти - але це зовсім не так. Насправді ця маленька дірочка має дуже важливе призначення, без якого ваш телефон...