Вареники з капустою: Ось який інгредієнт потрібно додати до тіста, щоб вони не розварювалися

Вареники з капустою частіше готують взимку, коли хочеться більш ситних страв. М'яке повітряне тісто та соковита начинка - гурмани оцінять таке частування, передають Патріоти України.

Щоб вироби вийшли ідеальними та не розварювалися, потрібно додати секретний інгредієнт.Вареники з капустою краще готувати із заварного тіста. Для нього знадобляться:

  • 400 г борошна;
  • яйце;
  • 1 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 200 мл окропу - це і є "особливий" компонент.

Начинка готується з:

  • 500 г капусти;
  • цибулини;
  • моркви;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • 3 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • дрібки чорного меленого перцю.

Спочатку потрібно приготувати начинку - вона повинна встигнути охолонути. Наріжте капусту, примніть її руками і обсмажте на олії на протязі 10 хвилин.

Цибулю потрібно дрібно нарізати, а моркву – натерти на крупній тертці. Додайте їх до капусти та обсмажуйте до повної готовності. В кінці посоліть, поперчіть овочі та додайте цукор.

Тісто для вареників готується дуже легко: у глибокій мисці змішайте яйце з сіллю та олією. Просійте борошно і з'єднайте з яєчною сумішшю, посоліть її і влийте окріп. Замішуйте тісто ложкою, потім руками. Борошна може знадобитися більше.

Вимішуйте еластичне тісто до моменту, коли воно перестане липнути до рук. Розкотіть його в пласт, сформуйте склянкою кружечки, в які потрібно викласти начинку та защипнути краї вареників.

Закип'ятіть воду, трохи підсоліть її і варіть вареники з капустою протягом трьох хвилин після повторного закипання води. Страву подають зі смаженою цибулею або сметаною. Смачного

Як правильно вчинити з речами померлого - прикмети, які варто знати

вівторок, 6 травень 2025, 12:05

Після смерті людини залишаються її одяг, прикраси та інші речі, які мають матеріальну цінність або дорогі його родичам як пам’ять про покійного. Чи можна носити речі померлого, коли та що з ними можна зробити – читайте у матеріалі Фактів ICTV, передают...

Дачникам на замітку! Яким добривом в жодному разі не можна підживлювати цибулю

вівторок, 6 травень 2025, 11:30

Це добриво краще залишитися для кабачків, томатів або огірків, а ось цибуля після такого підживлення точно не наростить великі головки, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Йдеться про підживлення з використанням трави. Багато хто полюбляє в...