Вареники з капустою: Ось який інгредієнт потрібно додати до тіста, щоб вони не розварювалися

Вареники з капустою частіше готують взимку, коли хочеться більш ситних страв. М'яке повітряне тісто та соковита начинка - гурмани оцінять таке частування, передають Патріоти України.

Щоб вироби вийшли ідеальними та не розварювалися, потрібно додати секретний інгредієнт.Вареники з капустою краще готувати із заварного тіста. Для нього знадобляться:

  • 400 г борошна;
  • яйце;
  • 1 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 200 мл окропу - це і є "особливий" компонент.

Начинка готується з:

  • 500 г капусти;
  • цибулини;
  • моркви;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • 3 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • дрібки чорного меленого перцю.

Спочатку потрібно приготувати начинку - вона повинна встигнути охолонути. Наріжте капусту, примніть її руками і обсмажте на олії на протязі 10 хвилин.

Цибулю потрібно дрібно нарізати, а моркву – натерти на крупній тертці. Додайте їх до капусти та обсмажуйте до повної готовності. В кінці посоліть, поперчіть овочі та додайте цукор.

Тісто для вареників готується дуже легко: у глибокій мисці змішайте яйце з сіллю та олією. Просійте борошно і з'єднайте з яєчною сумішшю, посоліть її і влийте окріп. Замішуйте тісто ложкою, потім руками. Борошна може знадобитися більше.

Вимішуйте еластичне тісто до моменту, коли воно перестане липнути до рук. Розкотіть його в пласт, сформуйте склянкою кружечки, в які потрібно викласти начинку та защипнути краї вареників.

Закип'ятіть воду, трохи підсоліть її і варіть вареники з капустою протягом трьох хвилин після повторного закипання води. Страву подають зі смаженою цибулею або сметаною. Смачного

Відкриття року! Названо продукт, який допомагає швидше засинати

середа, 10 грудень 2025, 16:28

Вчені виявили простий і доступний спосіб покращити сон - регулярне вживання курячих яєць. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, показало, що яйця допомагають легше засинати та забезпечують глибший і якісніший сон, передають Патріоти України. Е...

Це така смакота! Соковита запіканка з куркою та броколі

середа, 10 грудень 2025, 13:08

Запіканки є популярною стравою в Україні. Фудблогерка nata.cooking розповіла, як приготувати запіканку з куркою та броколі, передають Патріоти України.