Варто перевірити себе: Три симптоми на шкірі, які вказують на проблеми з печінкою

Жирова хвороба печінки буває двох видів: алкогольна і неалкогольна. Часто ці захворювання проявляються різноманітними змінами на шкірі. Все про шкірні висипання через хвороби печінки - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Про шкірні висипання, які вказують на проблеми з печінкою, написали у виданні Exspress. Що про них відомо?

За словами лікарів, здорова печінка не повинна містити жирових відкладень. Хоча лише у Великій Британії за оцінками NHS кожна третя людина має ранні стадії жирової хвороби. Часто цей стан характеризується відсутністю симптомів, тому пацієнт не відразу звертається до лікаря. Однак фахівці попереджають, що жирова хвороба печінки може спричинити її фіброз (рубцювання). В разі важкого фіброзу виникає вже цироз — потенційно небезпечний для життя стан, який є причиною печінкової недостатності.

Пошкодження печінки внаслідок цирозу є незворотніми, тому дуже важливо запобігти його розвитку. Першими ознаками, на які варто звернути увагу, можуть бути шкірні висипання. Основними з них лікарі називають:

  • легкі синці;
  • жовтизна шкіри;
  • свербіж.

Лікарі вказують на те, що симптоми жирової хвороби печінки часто не виявляють себе, доки захворювання не починає прогресувати. Тому на шкірні висипання дуже важливо звертати особливу увагу. Крім цього, на хворобу ще можуть вказувати деякі інші ознаки: почуття повноти у правій верхній частині живота. втрата апетиту, біль в животі, нудота, раптова втрата ваги.

В окремих людей розвивається жовтяниця, набрякають ноги, підвищується втомлюванність, з'являється здуття живота і сплутаність свідомості. Також до симптомів жирової хвороби печінки можна віднести темні випорожнення, блювота з кров'ю, набрякання у нижній частині живота. В такому разі потрібно відразу звернутися за невідкладною медичною допомогою.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...