Не забувайте про це! Експерти назвали простий напій, який вбереже від серцевої недостатності

Щоб знизити ризик виникнення серцевої недостатності, лікарі рекомендують пити достатню кількість води. Це допоможе запобігти і сповільнити зміни в серці. Про це свідчить недавнє дослідження, яке представили на Конгресі ESC у 2021 році, повідомляє MedicalXpress. Вчені говорять про те, що потрібно уважно стежити за кількістю випитої рідини протягом дня, передають Патріоти України.

Скільки потрібно пити води

В добу лікарі рекомендують жінкам випивати від 1,6 до 2,1 літра води, а чоловікам - 2-3 літри. При цьому експерти говорять, що вони провели опитування, і їх дані їх дуже засмучують, оскільки багато людей не досягають навіть нижньої межі цих діапазонів.

Натрій сироватки є точним показником гідратації: коли люди п'ють менше рідини, концентрація натрію в сироватці збільшується. Коли організм намагається зберегти воду, то активує процеси, які сприяють розвитку серцевої недостатності. Вчені намагалися з'ясувати, чи може концентрація натрію в сироватці крові в середньому віці прогнозувати розвиток серцевої недостатності через 25 років.

Результати дослідження

Експерти зазначили, що більш висока концентрація натрію в сироватці крові в середньому віці пов'язана з серцевою недостатністю, і з гіпертрофією лівого шлуночка 25 років по тому. Гарний вміст води в організмі може знизити ризик розвитку гіпертрофії лівого шлуночка і серцевої недостатності.

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:12

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України. А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти....

Чому хворі зуби мають негативний вплив на загальний стан дитячого організму?

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:27

Стан ротової порожнини безпосередньо впливає на організм людини, при чому в багатьох аспектах відразу. Якщо ми говоримо про дитину, слідкувати за здоров'ям зубів потрібно обов'язково, і робити це треба дуже ретельно. . Слід розуміти, що молочні зубки ...