Не забувайте про це! Експерти назвали простий напій, який вбереже від серцевої недостатності

Щоб знизити ризик виникнення серцевої недостатності, лікарі рекомендують пити достатню кількість води. Це допоможе запобігти і сповільнити зміни в серці. Про це свідчить недавнє дослідження, яке представили на Конгресі ESC у 2021 році, повідомляє MedicalXpress. Вчені говорять про те, що потрібно уважно стежити за кількістю випитої рідини протягом дня, передають Патріоти України.

Скільки потрібно пити води

В добу лікарі рекомендують жінкам випивати від 1,6 до 2,1 літра води, а чоловікам - 2-3 літри. При цьому експерти говорять, що вони провели опитування, і їх дані їх дуже засмучують, оскільки багато людей не досягають навіть нижньої межі цих діапазонів.

Натрій сироватки є точним показником гідратації: коли люди п'ють менше рідини, концентрація натрію в сироватці збільшується. Коли організм намагається зберегти воду, то активує процеси, які сприяють розвитку серцевої недостатності. Вчені намагалися з'ясувати, чи може концентрація натрію в сироватці крові в середньому віці прогнозувати розвиток серцевої недостатності через 25 років.

Результати дослідження

Експерти зазначили, що більш висока концентрація натрію в сироватці крові в середньому віці пов'язана з серцевою недостатністю, і з гіпертрофією лівого шлуночка 25 років по тому. Гарний вміст води в організмі може знизити ризик розвитку гіпертрофії лівого шлуночка і серцевої недостатності.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...