Варто включити до меню: Науковці розповіли, який овоч знижує ризик інсульту

Науковці заявили що томати здатні знизити ризик інсульту. Вчені проаналізували здоров'я понад 1000 фінських чоловіків, спостереження в середньому тривало 12 років. За цей період близько 70 чоловіків зіткнулися з інсультом. Про це пише American Academy of Neurology Journals, передають Патріоти України.

У тих, хто споживав більше томатів, ризик інсульту знизився на 55%. Порівняння проводилося з тими, хто не вживав овочі. Для інсульту, пов'язаного з тромбами, зниження ризику склало 59%. Спеціалісти зазначають, що помідори багаті на антиоксидант лікопін. Його високий рівень в крові захищає від інсульту. Вчені виявили, що з 259 чоловіків з високим рівнем лікопіну тільки в 11 стався інсульт.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...