
Науковці заявили що томати здатні знизити ризик інсульту. Вчені проаналізували здоров'я понад 1000 фінських чоловіків, спостереження в середньому тривало 12 років. За цей період близько 70 чоловіків зіткнулися з інсультом. Про це пише American Academy of Neurology Journals, передають Патріоти України.
У тих, хто споживав більше томатів, ризик інсульту знизився на 55%. Порівняння проводилося з тими, хто не вживав овочі. Для інсульту, пов'язаного з тромбами, зниження ризику склало 59%. Спеціалісти зазначають, що помідори багаті на антиоксидант лікопін. Його високий рівень в крові захищає від інсульту. Вчені виявили, що з 259 чоловіків з високим рівнем лікопіну тільки в 11 стався інсульт.
Лікарі по всьому світу б’ють на сполох: кількість випадків деменції стрімко зростає, і однією з головних причин цього може бути наше харчування, передають Патріоти України. Як з’ясували науковці, деякі продукти буквально “вимикають” мозок, погіршуючи...
Конденсат на вікнах - поширена проблема, особливо в холодну пору року. Він не лише псує вигляд кімнати, а й може стати причиною появи цвілі та підвищеної вологості. Експерти радять кілька простих способів позбутися цієї неприємності та запобігти її пов...