Варто включити до раціону: Дієтолог назвала корисний для серця і щитовидної залози продукт

Регулярне вживання оселедця позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи і щитовидної залози. Ця риба містить необхідні організму вітаміни, мінерали, амінокислоти і корисні жири, розповіла в своєму Instagram дієтолог Світлана Фус, передають Патріоти України.

Вона пояснила, що в оселедці міститься півтори-дві добові норми Омега-3 жирних кислот. Люди, які регулярно вживають Омега-3, рідше страждають від депресії і проблем зі шкірою.

Крім того, за словами лікаря, жирні кислоти зменшують ризик передчасного утворення зморшок, а також служить важливим компонентом для мозку і сітківки очей. З корисних якостей оселедця дієтолог виділили високий вміст йоду і селену, а також вітаміну Е.

«Оселедець містить потужні антиоксиданти: вітамін Е і селен. Обидва цих поживних речовини важливі для роботи імунної системи. Вони допомагають звести до мінімуму шкоду, заподіяну вільними радикалами », — пояснила Фус.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...