Вчені з'ясували, які речовини у продуктах харчування здатні уповільнити старіння мозку.Про це пише ScienceAlert.
Дослідники з Університету Іллінойсу та Університету Небраски-Лінкольна зіставили результати МРТ-сканування мозку та когнітивних тестів із споживанням їжі у 100 добровольців віком від 65 до 75 років. Інформацію про те, що їли пацієнти, збирали не лише методом опитування, а й шляхом аналізу крові. З'ясувалося, що у пацієнтів, чиє харчування близьке до середземноморської дієти, мозок старіє повільніше.
Речовини, які, за даними дослідження, допомагають мозку:
До аналогічних висновків привело дослідження, результати якого опублікували у 2023 році: вчені спостерігали за учасниками 12 років і також виявили зв'язок між середземноморською дієтою та повільнішим зниженням когнітивних функцій.
Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...