Варто включити в раціон! Які продукти уповільнюють старіння мозку - результати нового дослідження

Вчені з'ясували, які речовини у продуктах харчування здатні уповільнити старіння мозку.Про це пише ScienceAlert.

Дослідники з Університету Іллінойсу та Університету Небраски-Лінкольна зіставили результати МРТ-сканування мозку та когнітивних тестів із споживанням їжі у 100 добровольців віком від 65 до 75 років. Інформацію про те, що їли пацієнти, збирали не лише методом опитування, а й шляхом аналізу крові. З'ясувалося, що у пацієнтів, чиє харчування близьке до середземноморської дієти, мозок старіє повільніше.

Які речовини допомагають мозку

Речовини, які, за даними дослідження, допомагають мозку:

  • жирні кислоти, присутні в рибі та оливковій олії;
  • антиоксиданти, такі як вітамін Е, присутні у шпинаті та мигдалі;
  • каротиноїди – рослинні пігменти, виявлені в моркві та гарбузі, які знижують запалення в організмі та захищають клітини від ушкоджень;
  • холін, який міститься в яєчних жовтках, м'ясних субпродуктах та сирих соєвих бобах.

До аналогічних висновків привело дослідження, результати якого опублікували у 2023 році: вчені спостерігали за учасниками 12 років і також виявили зв'язок між середземноморською дієтою та повільнішим зниженням когнітивних функцій.

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...