Варто включити в раціон! Лікарі назвали топпродукти для зниження холестерину

Регулярне вживання апельсинового соку сприяє зниженню рівня холестерину (ЛПНЩ). Це показав експеримент, в якому взяло участь 129 осіб, які працюють на виробництві з виготовлення апельсинового соку (26 жінок і 103 чоловіки), передають Патріоти України.

Про це повідомляє сайт U-news. 41 відсоток людей випивали майже 500 мілілітрів (дві чашки) апельсинового соку в день протягом року. 59 відсотків працівників виробництва не вживали напій. За результатами експерименту, у любителів апельсинового соку рівень холестерину (ЛПНЩ) виявився значно нижче рівня тих, хто його не пив, а також відзначалося поліпшення змісту вітаміну С і фолієвої кислоти. Вчені прийшли до висновку, що регулярне вживання яскравого напою сприяє зниженню артеріального тиску.

Другим продуктом, що надає благотворну дію на серцево-судинну систему, був названий авокадо. До його складу входять вітаміни Е і B, а також калій, мідь, залізо, ніацин, фолієва кислота, мононасиченi жири і розчинна клітковина.

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...