Раціон впливає на роботу мозку, забезпечуючи його корисними речовинами та допомагаючи йому, вважають лікар-невролог Роберт Мелілло та нейробіолог Дейл Бредесен. Найкорисніші для мозку продукти вони перерахували виданню HuffPost, передають Патріоти України.
Мелілло розповів, що мозок споживає близько 20 відсотків калорій, які потрапляють до організму. Це більше, ніж будь-який інший орган у тілі людини, тому харчування, стверджує лікар, прямо впливає на якість розумової діяльності. Наприклад, продукти із вмістом флавоноїдів, такі як чорниця або яблука, за словами лікаря, зберігають молодість мозку та знижують ризик розвитку деменції.
Також Мелілло назвав корисними для розуму продукти, які мають протизапальний ефект. До них він відніс зелень, імбир, броколі та куркуму.
А нейробіолог Бредесен додав, що користь мозку також приносять жирна риба та авокадо, оскільки в них містяться жири, необхідні для здоров'я судин та пам'яті. Крім того, він порадив частіше їсти яйця. Нейробіолог пояснив, що в них міститься ацетилхолін — нейромедіатор, який важливий для нервової системи.
Стосунки рідко руйнуються раптом. Часто жінки навіть не здогадуються, що певні звички або поведінка можуть непомітно відштовхувати партнера - виснажувати його, викликати недовіру чи блокувати розвиток стосунків. Психологи наголошують: ці моделі не є ун...
Хоча доступ до свіжих фруктів восени та взимку може бути проблемою, якщо ви живете в холодному кліматі, але ви, скоріше за все, вже помітили, що хурма з'являється у вашому місцевому продуктовому магазині. Загалом існує кілька сортів хурми, зокрема Фую,...