Варто включити в раціон! П'ять продуктів, які можуть зарядити вас енергією, коли ви почуваєтеся пригніченими

Коли стрес наростає, варто пам’ятати, що є певні продукти, які можуть підняти настрій. З'їсти шоколадку або зануритися у ванночку з морозивом - найпопулярніші способи повернути посмішку.

Однак ці продукти мають свої негативні наслідки. Нижче ми навели кілька альтернатив, які ви можете використати наступного разу, коли ваш мозок потребуватиме підживлення.

Чорний шоколад: краще, ніж молочний, для зменшення депресії

Відомо, що темний шоколад є кращою альтернативою молочному завдяки своїм перевагам у підвищенні настрою. Він містить кілька сполук, що підвищують настрій, таких як кофеїн і теобромін, а цукор, що міститься в ньому, діє як швидкий засіб для підживлення мозку.

Опитування також показало, що ті, хто вживав чорний шоколад, повідомляли про меншу кількість епізодів депресії порівняно з тими, хто його не вживав.

Жирна риба: допомагає полегшити навіть післяпологову депресію

Зниження рівня омега-3 жирних кислот пов'язане з проблемами психічного здоров'я. А омега-3 жирні кислоти, що містяться в рибі, такі як ЕПК і ДГК, відіграють важливу роль у психічному благополуччі.

Дослідження показують, що включення в раціон більшої кількості жирної риби допомагає зменшити післяпологову депресію у молодих мам. Інше дослідження також пов'язує споживання жирної риби з покращенням психічного здоров'я у дорослих.

Банани вивільняють нейромедіатори, такі як дофамін і серотонін

Якщо ви почуваєтеся пригніченими, з'їжте банан, і незабаром у вас може покращитися настрій. Це тому, що банани містять вітамін B6, який відіграє важливу роль у синтезі нейротрансмітерів, що викликають гарне самопочуття, таких як дофамін і серотонін. Ці дві речовини можуть нам підняти настрій.

Банани багаті на клітковину і містять мало жирів, що робить їх бездоганним доповненням до вашого раціону.

Кава вивільняє нейромедіатори, що підвищують настрій, а кофеїн запобігає втомі

Кава – суперечлива тема, коли мова йде про здоров'я. Але якщо ви за те, щоб рухатися (читай - пити), ось один момент, який може зміцнити вашу аргументацію.

Дослідження показують, що кава збільшує вивільнення нейромедіаторів, що підвищують настрій, таких як дофамін і норадреналін. Крім того, кофеїн, що міститься в каві, перешкоджає приєднанню аденозину - сполуки, яка, як відомо, сприяє втомі, - до рецепторів мозку.

Споживайте горіхи та насіння щодня, щоб знизити ризик депресії на 23%

Дослідження показують, що щоденне вживання горіхів і насіння може знизити ризик депресії на 23%. Це пояснюється тим, що ці продукти містять триптофан - амінокислоту рослинного походження, яка допомагає виробляти серотонін, що покращує настрій.

Включіть у свій раціон такі горіхи, як мигдаль, кеш'ю, арахіс і волоські горіхи. Гарбузове, кунжутне та соняшникове насіння - найкращий вибір для покращення настрою.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...