Варто включити в раціон! ТОП-10 продуктів з високим вмістом заліза

Коли ви повідомляєте своєму лікарю, що відчуваєте втому, млявість або слабкість, він може автоматично перевірити ваш рівень заліза, щоб переконатися, що у вас достатньо цього мінералу в організмі, передають Патріоти України.

Це пояснюється тим, що коли ви не отримуєте достатньо заліза регулярно, ваші еритроцити фактично стають меншими, а це означає, що ваша кров не зможе переносити регулярну кількість кисню з легенів до інших частин вашого тіла. Це може призвести до залізодефіцитної анемії, що призведе до виснаження та слабкості організму. На щастя, є багато продуктів з високим вмістом заліза, які ви можете додати до свого раціону, пише Eat This Not That.

Устриці

Відомі багатьом як афродизіак через високий вміст цинку, устриці також багаті залізом і покривають 43% вашої добової норми лише з 3 унціями. Візьміть трохи білого вина та улюблену начинку з устриць, як-от оцет або гострий соус, і з’їжте цього наповненого залізом мулоска.

Яловича печінка

Яловичина — найкращий вибір, коли мова йде про продукти тваринного походження, які містять гемове залізо, але печінка містить більше заліза, ніж більшість інших частин коров’ячого. Якщо ви коли-небудь їли яловичу печінку, то, можливо, помітили, що вона має трохи "залізний" присмак — і це має сенс, коли ви дізнаєтесь, що порція цього органу забезпечує понад 30% вашої добової норми цієї поживної речовини.

Насіння кунжуту

Насіння кунжуту дає вам майже 30% вашої добової норми заліза на 1/4 склянки, а також білок, клітковину, калій і селен — поживну речовину, необхідну для роботи щитовидної залози, формування ДНК і захисту від пошкодження окислювальним стресом.

Збагачені вітамінами рисові пластівці

Залежно від марки, яку ви купуєте, пластівці можуть бути як здоровим, так і нездоровим способом розпочати свій день. Якщо ви з’їсте миску солодких пластівців, які містять мало поживних речовин або вітамінів або зовсім не містять їх, ви можете залишитися голодними ще до обіду. Однак багато круп на ринку збагачені , тобто до них додано певні вітаміни та мінерали. Середня чашка збагаченої рисової пластівці містить понад 4 міліграми заліза, що становить 24% вашої добової норми.

Чорні боби

Чорні боби є одними з найкорисніших рослинних продуктів, які ви можете додати до свого раціону. Вони не тільки містять багато заліза, але й забезпечують майже 10 грамів білка та 7 грамів клітковини на порцію.

Біла квасоля

Біла квасоля, як і каннелліні та темна квасоля, є багатими на залізо продуктами, які також є чудовим джерелом рослинного білка та клітковини, з 10 г білка та 6 г клітковини на половину порції. Включіть у свій раціон білу квасолю в супи, салат з білої квасолі або бобові соуси, щоб збільшити споживання заліза.

Червона квасоля

Окрім значної дози заліза на порцію, квасоля також містить 10 грамів білка та 11 грамів клітковини, а також забезпечує корисну кількість таких поживних речовин, як кальцій, калій і магній. Ця квасоля чудово підходить до салату, супу або подається з рисом чи кіноа.

Лімська квасоля

Вас може зацікавити:Коли святкують День пророка Іллі: нова дата і традиції

Вас може зацікавити:"За Україною дуже сумую, якби могла – йшла б пішки": історія про біженку з Одеси та життя у Японії

Лімська квасоля має високий вміст заліза (19% вашої добової норми на порцію), але вона також повна білка, клітковини та кальцію, а також містить 33% вашої добової норми калію .

Тофу

Тофу є чудовим варіантом рослинного білка для тих, хто хоче уникати м’яса, оскільки містить приблизно 21 грам на 1/2 склянки, і це один із небагатьох рослинних білків, який вважається " повноцінним ", тобто містить усі дев’ять основних білків. амінокислоти, необхідні вашому організму для синтезу білка.

Сочевиця

Сочевиця є ще одним корисним рослинним джерелом білка, клітковини та заліза. Однак, хоча тофу вважається повноцінним білком, сочевиця є "неповноцінною", тобто в ній відсутні деякі з дев’яти незамінних амінокислот.

Секрет господинь! Що обов’язково треба додати у фарш для пельменів, біляшів і чебуреків

вівторок, 20 серпень 2024, 8:07

Соковитий фарш у багатьох стравах відіграє найважливішу роль, зокрема пельмені, біляші чи чебуреки можуть бути несмачними, якщо у тісто засунути невміло зроблений фарш, передають Патріоти України. Фарш для соковитих виробів треба робити не з пісного м’...

А ви це знали? Чи можна варити картоплю та моркву разом

вівторок, 20 серпень 2024, 7:12

Для багатьох овочевих салатів, наприклад, для популярного і улюбленого багатьма олів’є, потрібна картопля та морква. При цьому додавати їх слід саме у вареному вигляді, передають Патріоти України. Господині, які прагнуть заощадити час, воліють одночасн...