Варто включити в раціон! ТОП-4 продукти, які корисні для вашого серця

ля підтримки здоров'я серця важливо звертати увагу на декілька аспектів свого повсякденного життя, наприклад на фізичну активність чи управління стресом. Однак, саме збалансована дієта може допомогти знизити ризики серцево-судинних захворювань, оскільки багато з них пов'язані з харчуванням, передають Патріоти України.

Пам’ятайте, що високий холестерин, кров'яний тиск, цукровий діабет та надмірна вага можуть бути результатом неправильного харчування. Які продукти слід вживати, щоб покращити своє самопочуття, розповіли в Eat This, Not That.

Горіхи та насіння

Включіть до раціону продукти, багаті жирними кислотами омега-3, які необхідні для підтримки серця. Хороші варіанти серед продуктів: дикий лосось, сардини, волоські горіхи, насіння чіа та шпинат. Омега-3 знижують запалення, нормалізують артеріальний тиск та підвищують рівень хорошого холестерину. Це корисно для профілактики тромбів та загального здоров'я серця.

Ягоди

Щоб зміцнити здоров'я серця, важливо зменшити хронічне запалення, яке може призвести до серцевих захворювань та інсультів. Щоб допомогти боротися з запаленням, додайте до раціону продукти з високим вмістом антиоксидантів, зокрема помідори, апельсини, чорницю, шпинат, чорний шоколад та зелений чай. Вони уповільнюють старіння, знижують запалення та нейтралізують токсини в організмі.

Цільні зерна

Клітковина допомагає контролювати апетит та підтримує здорову вагу. Жінкам варто споживати близько 25 грамів, а чоловікам — 38 грамів клітковини щодня. Найкращими джерелами цього незамінного компонента є свіжі фрукти, овочі, колотий горох, насіння граната та різні крупи.

Листова зелень

Рослинні стероли, або фітостероли, блокують всмоктування холестерину в травній системі. Вони потрібні для зниження рівня холестерину і можуть запобігти серцево-судинним захворюванням, інсультам і діабету. Джерелами є цільні зерна, горіхи, овочі, фрукти, а також молочні продукти. Крім того, фітостероли також доступні у вигляді дієтичних добавок.

Варто включити в раціон! ТОП-4 продукти, які корисні для вашого серця

субота, 5 жовтень 2024, 19:05

ля підтримки здоров'я серця важливо звертати увагу на декілька аспектів свого повсякденного життя, наприклад на фізичну активність чи управління стресом. Однак, саме збалансована дієта може допомогти знизити ризики серцево-судинних захворювань, оскільк...

Не робіть помилок! Чому картопляне пюре стало сірого кольору та з грудочками

субота, 5 жовтень 2024, 12:13

Зварити картоплю та потовкти її - простий рецепт пюре. Насправді, все дещо складніше. Улюблене пюре може не сподобатися, бо воно стало сірим, з грудочками та навіть сухим. Потрібно виправити помилку, яку багато людей допускають при приготуванні пюре. Н...