Варто виключити з раціону! Названо продукти, які шкодять здоров’ю мозку

Експерти з інтернет-видання Bazaar розповіли, які продукти краще споживати мінімально, або взагалі відмовитись від їх споживання, через те, що вони шкодять здоров’ю мозку, передають Патріоти України.

Цукрозамінник Аспартам

Якщо ви ніколи раніше не чули цієї назви, це ще не означає, що вам нічого боятися. Аспартам – один з найпоширеніших цукрозамінників, який активно використовується у виробництві дієтичних продуктів – низькокалорійних йогуртів, десертів, газованих напоїв з маркуванням sugar free, жувальної гумки, сиропів від кашлю і навіть деяких полівітамінів. Він дуже солодкий і практично не містить калорій, тому його люблять виробники продукції для схуднення. Тим не менш, аспартам може завдати організму значно більшої шкоди, ніж кілька зайвих кілограмів. Речовина підвищує рівень фенілаланіну та аспаргінової кислоти – сполук, які можуть пригнічувати нейромедіатори, дофамін, норепінефрін та серотонін – головні регулятори нейрофізіологічної активності.

Продукти з білого борошна

При виробництві білого борошна видаляються багаті на корисні поживні речовини висівки і зародки, які містять харчові волокна, вітаміни групи В, залізо, магній і вітамін Е. Залишається тільки крохмалистий ендосперм, який продовжує термін зберігання зерна. Оброблене борошно має значно вищий глікемічний індекс, тобто стрімко підвищує рівень цукру в крові, через що погіршується робота мозку і зростає ризик розвитку недоумства та хвороби Альцгеймера.

Смажена їжа

Звичайно, від фастфуду та інших смажених в олії продуктів ми і так часто відмовляємося, щоб не набрати кілограми. Однак, якщо від зайвої ваги вас можуть врятувати пара зайвих годин проведених в спортзалі, то з тією шкодою, яку смажена їжа завдає мозку, спорт, на жаль, не впорається. Регулярне вживання смажених продуктів може призвести до підвищення рівня холестерину в крові та серйозних проблем із серцем та судинами, а здоров’я судин безпосередньо пов’язане зі здоров’ям мозку.

Продукти з низьким вмістом клітковини

Хоча продукти з низьким вмістом клітковини можуть бути не такі шкідливі для мозку, як перераховані вище, вони все одно стануть не найздоровішим вибором. Багата клітковиною їжа сповільнює засвоєння їжі, яку ви їсте, що призводить до зниження інсулінової реакції організму, що знижує окисний стрес та ризик розвитку діабету і хронічних захворювань серця та мозку.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...