Варто виключити з раціону! Продукти, які заважають схуднути після 50

З віком наше тіло переживає чимало змін. За даними ACE Fitness, з часом люди стають менш активними, що призводить до зменшення спалювання калорій і, як наслідок, набору ваги, передають Патріоти України.

Через це підтримувати форму після 50 стає складніше. Регулярні фізичні вправи та контроль за споживанням калорій – ось два ключові елементи, наголошує eatthis.com.

Формула схуднення проста: якщо ви споживаєте більше калорій, ніж витрачаєте, вага зростає. Зменшивши калорії та підвищивши фізичну активність, ви зможете втратити зайві кілограми. Але варто також звернути увагу на певні продукти, які можуть заважати цій меті.

Уникайте продуктів з високим вмістом натрію та насичених жирів

Дослідження Національного опитування щодо здоров’я та харчування показує, що чоловіки у віці від 24 до 44 років за 10 років набирають в середньому 3,4% маси тіла, а жінки – 5,2%.

Департамент охорони здоров’я США рекомендує людям старшого віку зменшити споживання їжі з високим вмістом натрію, насичених жирів і доданого цукру, зосередившись на цільнозернових продуктах, фруктах, овочах і молочних продуктах, щоб поліпшити якість харчування.

Експертами Лорен Манакер та Кері Ганс розповідають, які продукти варто виключити зі свого раціону, якщо ви хочете побачити зміни у вазі.

Відмовтеся від фруктових напоїв з доданим цукром

"Починати ранок з солодкого напою може бути приємно, але це призводить до споживання порожніх калорій", – зазначає Манакер. Замість цього, якщо ви любите соки, обирайте 100% натуральні, наприклад, апельсиновий сік без додавання цукру. Дослідження показують, що ті, хто споживає натуральний апельсиновий сік, мають нижчий ризик надмірної ваги.

Уникайте випічки

Ці вуглеводи можуть стати причиною набору ваги. Манакер пропонує використовувати пюре з чорносливу, щоб зменшити цукор у рецептах. Змішавши чорнослив з водою, ви зможете знизити кількість цукру та жиру у випічці.

Не використовуйте джем або желе на тості

Ганс попереджає, що багато людей не усвідомлюють, скільки калорій додає джем до сніданку. "Спробуйте купити джем зі сукралозою, щоб насолоджуватися солодким смаком без додаткових калорій".

Помилка може дорого коштувати! Як у жодному разі не можна вмикати пральну машину в розетку

четвер, 3 жовтень 2024, 9:48

Здавалося б, що складного в тому, щоб увімкнути пральну машину в розетку. Однак навіть під час виконання такої простої дії багато хто робить серйозну помилку, передають Патріоти України. Ця груба помилка, яку українці часто роблять роками, може призвес...

Перестати хропіти можна! ТОП-5 простих порад, щоб впоратися з проблемою

четвер, 3 жовтень 2024, 7:49

Хропіння може порушити не тільки її сон, а й створити дискомфорт тим, хто намагається заснути поруч. Чоловіки частіше хроплять, ніж жінки, передають Патріоти України. Якщо ви або ваш партнер хропете останнім часом, скористайтеся кількома простими порад...