Британські вчені з'ясували, що вберегти себе від онкологічних захворювань допоможе простий відвар з кореня кульбаби. Подібні засоби можна придбати в будь-якій аптеці. Відвар з кореня кульбаби використовують також для посилення секреції травних залоз у вигляді жовчогінний засіб. Також такий відвар має кровоочисні, проносні і спазмолітичні властивості, передають Патріоти України.
До слова, листя і стебла кульбаби нерідко використовують в їжу. Наприклад - в салати або супи. Вони містять вітамін В2. З сушених коренів роблять "кульбабкову каву". З квіток роблять варення і вино. А з бутонів, що розкрилисяг отують мед.
Лабораторні дослідження показали, що кульбаба може вбивати певні бактерії та інші мікроби. Було також виявлено, що вона володіє протираковими властивостями. Згідно з дослідженнями, квітка багата антиоксидантами, а це великий плюс при боротьбі з онкологією. Кульбаба має естрогенну активність і, отже, може зменшувати ріст ракових клітин.
Кабачки — одна з найбільш популярних городніх культур, яку вирощують багато садівників. Однак не кожному вдається отримати бажаний урожай. Для того, щоб виростити здорові та рясно плодоносні кабачки, важливо правильно доглядати за рослинами, зокрема, з...
Паска – один із головних символів Великодня, що має глибоке духовне й культурне значення. Саме тому з нею пов’язано чимало традицій, звичаїв і водночас заборон та забобонів. Одне з найпоширеніших запитань полягає у тому, чи можна їсти паску до Великодн...