Недавнє дослідження японського вченого з Токійського університету Айка Аракеляна показало, що найкориснішим фруктом є ківі. Фахівець наголосив, що в ньому міститься більше вітамінів і мінералів, ніж у 27-ми інших фруктах, які були досліджені ним та його командою. Водночас у ківі майже немає калорій, передають Патріоти України.
Чим корисне ківі? Насамперед великою кількістю харчових волокон, вітамінів С та Е, фолієвої кислоти, антиоксидантів та інших корисних речовин. У двох середніх порціях ківі міститься стільки ж калію, як в одному банані, а ось калорій майже немає. Тому цей фрукт можна їсти тим, хто слідкує за своєю вагою.
Завдяки такому особливому складу, ківі рекомендують їсти людям похилого віку. Якщо вживати його регулярно, воно допоможе зміцнити кістки й судини, вивести з організму токсини та нормалізувати травлення. Також ківі допомагає виводити з організму холестерин, нормалізувати сон, зміцнити здоров'я шкіри та очей.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...