Варто вживати регулярно! Вчені назвали найкорисніший фрукт

Недавнє дослідження японського вченого з Токійського університету Айка Аракеляна показало, що найкориснішим фруктом є ківі. Фахівець наголосив, що в ньому міститься більше вітамінів і мінералів, ніж у 27-ми інших фруктах, які були досліджені ним та його командою. Водночас у ківі майже немає калорій, передають Патріоти України.

Чим корисне ківі? Насамперед великою кількістю харчових волокон, вітамінів С та Е, фолієвої кислоти, антиоксидантів та інших корисних речовин. У двох середніх порціях ківі міститься стільки ж калію, як в одному банані, а ось калорій майже немає. Тому цей фрукт можна їсти тим, хто слідкує за своєю вагою.

Завдяки такому особливому складу, ківі рекомендують їсти людям похилого віку. Якщо вживати його регулярно, воно допоможе зміцнити кістки й судини, вивести з організму токсини та нормалізувати травлення. Також ківі допомагає виводити з організму холестерин, нормалізувати сон, зміцнити здоров'я шкіри та очей.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...