Варто знати: Чим корисна шовковиця, кому потрібно їсти її з обережністю


Купа вітамінів, мінералів, органічних сполук - чому потрібно їсти шовковицю, передають Патріоти України.

Розповідаємо, чому експерти рекомендують вживати шовковицю в разі авітамінозу, недокрів'я, шкірних захворювань як засіб для зміцнення здоров'я.

Користь шовковиці безперечна

Шовковиця багата на залізо, рибофлавін, вітаміни С і К, калій, фосфор, кальцій, а також значну кількість клітковини та органічних сполук. Завдяки своєму складу - великій кількості вітамінів, мікро- та макроелементів, які забезпечують організм енергією, - шовковиця корисна як для дорослих, так і для дітей.

  • Перш за все шовковиця покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Ягоди містять багато харчових волокон, клітковини, які здатні нормалізувати роботу ЖКТ, покращити роботу кишківника, знизити ризик появи спазмів, здуття живота.
  • Та сама клітковина регулює рівень холестерину у крові, тим самим підтримуючи роботу серця та кровоносної системи. Антиоксиданти відіграють свою роль у захисті від серцево-судинних захворювань.
  • Антиоксидант (ресвератрол), виявлений у шовковиці, робить судини еластичними, знижує ймовірність утворення тромбів і розвитку серцево-судинних захворювань, наприклад, інсульту або інфаркту. Шовковиця знижує артеріальний тиск.
  • У шовковиці міститься велика кількість заліза, який рідко виявляють у фруктах. Високий його рівень сприяє профілактиці анемії.
  • Ягода знижує ризик виникнення онкологічних захворювань завдяки вмісту антиоксидантів (вітамінів C та А) та поліфенолів, які сприяють нейтралізації вільних радикалів, покращенню загального стану організму.
  • Шовковиця зміцнює кісткову тканину. Кальцій, якого багато в її ягодах, корисний для кісток і зубів. Магній, залізо та фосфор найбільш корисні для осіб похилого віку, вживання цих мінералів разом із шовковицею регулює мінералізацію кісткових тканин, знижує ризик остеопорозу та інших захворювань кісток.
  • Шовковиця дуже корисна для зору. Каротин, який є в ягодах, сприяє захисту органів очей від шкідливого впливу сонячних променів, також протидіє появі катаракти та хронічних захворювань сітківки.
  • Користь шовковиці для жінок. Антиоксидант ресвератрол, який міститься у шовковиці, позитивно впливає на зовнішній вигляд та уповільнює старіння. Регулярне її вживання робить шкіру еластичною й підтягнутою. А внаслідок низької калорійності та високого рівня вмісту води ягода допомагає схуднути.

Кому з обережністю потрібно їсти шовковицю

  • Шовковицю краще не вживати гіпотонікам, тому що вона знижує артеріальний тиск.
  • Якщо вживати шовковицю на голодний шлунок, це може спровокувати небажані прояви з боку шлунково-кишкового тракту.
  • Надмірне вживання шовковиці може викликати алергічну реакцію.
  • Оскільки вміст цукру в шовковиці досить значний, в разі діабету її плоди краще не вживати.

А ви це знали? Чому в ресторанах варені яйця вимикають відразу, як закиплять

середа, 26 червень 2024, 11:13

Незважаючи на те, що у варінні яєць немає жодних секретів, у ресторанах вони смачніші, ніж удома. Кухарі знають секрет, як зварити смачні яйця, передають Патріоти України. Більшість господарок відварюють яйця в окропі 10 хвилин. Через те, що яйця довго...

А ви це знали? Яка каша найкорисніша для організму і допомагає схуднути

середа, 26 червень 2024, 10:44

Цей продукт відновлює кишківник і стабілізує рівень цукру в крові, передають Патріоти України. За словами лікарів вівсянка здатна "зарядити" наш кишківник всіма необхідними мікроелементами, щоб він міг нормально функціонувати. Вівсяна каша містить вели...