Варто знати! Дієтолог спростувала головний міф про каву

Індійський дієтолог Пуджа Махіджа заявила в Instagram, що всупереч поширеній думці кава не наділяє нас додатковою енергією, а бере її у позику в організму, передають Патріоти України.

Подробиці

Вона відзначила, що почуття бадьорості та приплив енергії після чашки кави пов’язані зі стимулюючою дією кофеїну, який, будучи стимулятором, змушує організм витрачати ресурси.

Кофеїн схожий по структурі з аденозином, що викликає сонливість. Забиваючи аденозинові рецептори у мозку, діюча речовина кави дає лише ілюзію бадьорості. Організм, що вимагає відпочинку створить нові рецептори і спати згодом захочеться ще сильніше.

Раніше лікар-невролог мережі клінік «Атлас» Ігор Мацокін розповів, що людям, які перенесли COVID-19, викликаний штамом «омікрон», не варто боротися із сонливістю за допомогою кави. За словами фахівця, кофеїн виснажує в організмі запаси АТФ — аденозинтрифосфорної кислоти, яка відіграє важливу роль в обміні енергії та речовин в організмі, а після COVID-19 вони «і так мінімальні»

Джерело: ПростоВей

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...