Варто знати! Як часто потрібно міняти зубну щітку - відповідь стоматолога

Як часто насправді треба міняти зубну щітку: стоматолог назвав максимальний термін її служби, навіть якщо вона "просто стоїть". Про це йдеться у коментарі стоматологині Джойс Канг, пише real simple, передають Патріоти України.

Електрична чи звичайна... не має значення, яка саме щітка. Потрібно лише знати, що всі зубні щітки підлягають регулярній заміні.

Коли слід негайно замінити щітку: важливі ознаки

Ви повинні міняти зубну щітку кожні 3-4 місяці через накопичення бактерій, каже докторка Канг. Це допоможе зберегти здоров’я ротової порожнини.

Головною ознакою заміни є розтріскування щетини. Варто змінити щітку і після хвороби чи гігієнічної чистки зубів.

Як подовжити термін користування щіткою

Намагайтеся не натискати надто сильно під час чищення, щоб допомогти щетині зберегти свою форму та очищуйте щітку за допомогою мильного засобу.

Яку найкращу електричну зубну щітку використовувати? Є дещо, про що слід пам’ятати, коли шукаєте потрібну. Я б порадила придбати ту, яка має датчик тиску, що сповістить вас, якщо ви занадто сильно чистите зуби", — радить Канг.

А ви це знали? Чи треба мити пшоно перед варінням

вівторок, 10 вересень 2024, 7:10

Багато господинь при приготуванні каші з тієї чи іншої крупи часто запитують про необхідність попереднього промивання, передають Патріоти України. З одного боку, миття здається цілком логічним етапом підготовки продукту, оскільки дозволяє позбутися мож...

Народні прикмети на 10 вересня. Що цього дня спрадавна робили українці аби привернути у свій дім щастя

вівторок, 10 вересень 2024, 7:05

10 вересня за новим церковним календарем (23 вересня за старим) - день пам'яті святителів Петра і Павла, єпископів Нікейських, і преподобного Павла Послушливого, Києво-Печерського. . За старим календарним стилем - день пам'яті святої Анни Пророчиці, І...