Варто знати! Як правильно зберігати картоплю, щоб вона залишалася свіжою

Якщо ваша картопля не зберігається так довго, як того хотілося б, а льоху ви не маєте, пропонуємо ознайомитися з лайфгаками, які подовжать її свіжість, передають Патріоти України.

Видання Daily Record поділилося зі своїми читачами цікавою та корисною інформацією, як правильно зберігати картоплю, щоб вона не проросла і довше залишалася свіжою. Картопля — улюблена овочева культура українців. Вона смачна в будь-якому вигляді — смаженому, печеному, пюре чи вареному. Та попри її широке використання в кулінарії, правильне зберігання для декого залишається загадкою.

Картопля краще зберігається у прохолодному, сухому, темному місці, оскільки вплив вологи та світла може призвести до гниття. Ідеальним місцем зберігання буде підвал, просторі шафи або комори. Це стосується й інших коренеплодів, як-от ріпа, наприклад. Їхнє правильне зберігання забезпечує свіжість і збереження корисних елементів на тижні, а можливо, навіть на весь сезон.

Крім того, забезпечення належного повітряного потоку має одне з вирішальних значень під час зберігання. На відміну від багатьох інших овочів, коренеплоди потребують гарного провітрювання, щоб уникнути передчасного гниття. Уникайте герметичних контейнерів та обирайте для зберігання перфоровані пакети або кошики.

Якщо ви плануєте зберігати вже зварену картоплю, дайте їй охолонути до кімнатної температури, перш ніж помістити до герметичного контейнера для заморожування або до поліетиленового пакета, який можна закрити.

Також картоплю не варто зберігати біля інших фруктів й овочів, які виробляють етилен. Серед таких продуктів — цибуля, авокадо та помідори, які можуть прискорити проростання і псування вашої картоплі. Тому завжди краще зберігати їх окремо.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...