Замороження - це чудовий спосіб зберігання продуктів свіжими. Особливо це стосується м'яса. Можна придбати одразу декілька кілограмів фаршу і грудки, а потім, за потреби, розморожувати. Але варто пам'ятати, що не все м'ясо можна заморожувати, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, яке м'ясо не варто зберігати у морозилці. Варто дотримуватись декількох простих правил.
Не заморожуйте смажене м'ясо в хрусткому паніруванні
Вже посмажене м'ясо не буде смачним, якщо його заморозити. Такий продукт краще їсти одразу або ж покласти у холодильник. Потім можна просто розігріти на сковорідці. Холод буде сприяти тому. що продукт розм'якне, втратить пружність і приємний колір.
Не заморожуйте повторно м'ясо, яке вже було розмороженим
Пам'ятайте, що м'ясо можна морозити лише один раз. З кожним повторним заморожуванням м'ясо псується, втрачає свою поживну цінність і текстуру. До того ж, з нього виходять всі соки, тому приготована з такого продукту страва буде сухою.
Як правильно заморозити м'ясо
1. Кладіть у морозилку лише чисте і свіже м'ясо, без пошкоджень та зайвого жиру.
2. Заморожуйте м'ясо порційно. Значно простіше буде потім дістати шматочок і цілий використати для приготування страви.
3. Покладіть м'ясо у спеціальні контейнери для заморозки. Вони герметично закриваються і унеможливлюють потрапляння сторонніх запахів.
4. Використовуйте стікери з датами, щоб контролювати, коли саме ви поклали продукт на заморозку.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...