Господині сперечаються, чи потрібно мити крупу перед її приготуванням. Проте насправді все залежить від виду крупи, а не способу приготування, передають Патріоти України.
Незважаючи на те, що сучасні технології дозволяють забезпечити дотримання гігієнічних норм при фасуванні продукції, тверді зерна треба мити.
Багато кулінарів досі не довіряють виробникам і не тільки миють крупу, а й попередньо перебирають її з метою видалення сміття.
Дрібні камінці, лушпиння або зіпсовані зерна, на жаль, зустрічаються в пачці з крупою і сьогодні.
Які крупи мити
Навіть не варто замислюватися в тому випадку, якщо ви готуєте рис, гречку, пшоно і перловку, а також горох, сочевицю, нут.
Для чого це треба?
Пшоно, рис, горох така процедура позбавляє борошнистості, після промивання вони не злипнуться, а на поверхні не з’явиться піна. До речі, горох і квасолю, рис і перловку не забудьте замочити перед приготуванням.
Температура води
Рис і пшоно краще мити в холодній воді, а гречку, перловку і пшеничну крупу в теплій, що допомагає позбутися легкої гіркоти.
Мити не слід
Позбавлена всякого сенсу така процедура, якщо йдеться про манку і вівсяні або геркулесові пластівці. Більше того, це не передбачено технологічно: продукт миттєво почне вбирати вологу і прийде в непридатність.
Булгур теж не потрібно мити, тому що крупа вже пройшла попередню обробку і для її приготування достатньо лише порції окропу.
Кус-кус (пшеничний продукт із крупинками до 1 мм) теж не слід мити і замочувати. Достатньо просто перебрати та видалити домішки.
Також не передбачено промивання для кукурудзяної та ячної крупи. Вони просто очищаються від сміття за допомогою сита чи вручну.
Багато батьків замислюються, наскільки їхні діти схожі на них. Часто можна почути, що дитина успадкувала ріст або колір очей саме від батька, передають Патріоти України. Проте генетика — складніша наука. Хоч дитина отримує половину генів від матері і ...
Нове дослідження Калифорнійського університету в Ріверсайді доводить: плітки - це більше ніж порожня балаканина. Вони можуть стати потужним інструментом для зміцнення романтичних стосунків, передають Патріоти України. Вчені вивчили 76 одностатевих та р...