Окремі види продуктів категорично не рекомендується вживати на голодний шлунок. Основна причина - вони здатні викликати дискомфорт або навіть проблеми зі здоров'ям. Деякі з них вражають слизову, інші можуть підвищувати кислотність чи викликати сильну спрагу. Яких саме продуктів краще уникати, аби не відчути на собі неприємних наслідків, розповість "Ми-Україна", передають Патріоти України.
Правильний сніданок повинен бути збалансованим, адже основна його задача - забезпечення організму енергією на початок дня.
Він повинен містити білки, вуглеводи та здорові жири, наприклад, яйця, цільнозернові каші та овочі. До всього рекомендується додавати до сніданку джерела клітковини, зокрема, фрукти або ягоди, які позитивно впливатимуть на травлення.
Також вкрай важливо не забувати й про водний баланс, адже склянка води або чашка зеленого чаю вранці допоможе підтримати гідратацію і запустити обмінні процеси в організмі.Які продукти негативно вплинуть на організм
Найкраще починати день зі збалансованого сніданку, який не навантажує шлунок і забезпечує організм необхідною енергією. А ось продукти, споживання яких натщесерце краще уникати:
Цей фрукт містить велику кількість клітковини та природного цукру, що при вживанні натщесерце здатне спричинити посилене виділення шлункових кислот та викликати неприємні відчуття в шлунку, зокрема здуття або тяжкість. Крім того, груша має значну кількість фруктових кислот, які можуть подразнювати слизову оболонку шлунка.
Цей продукт містить молочну кислоту, яка може збільшити кислотність шлунка, що може призвести до дискомфорту, особливо у людей з чутливим шлунком або проблемами з кислотністю.
Крім того, йогурти можуть містити велику кількість цукру або фрукти із великою кількістю швидких вуглеводів, які провокують різке падіння рівня цукру в крові, що може призвести до втоми або голоду.
Якщо ж ви занадто сильно любите йогурти і не готові від них відмовлятися, обирайте продукти без додавання цукру, він може бути хорошим джерелом білка і пробіотиків для організму.
Їсти помідори на голодний шлунок не варто. Причина - вони містять органічні кислоти, зокрема яблучну та лимонну, які можуть підвищувати кислотність шлунка. Це може призвести до подразнення слизової оболонки шлунка та викликати відчуття печії або болю, особливо у людей із чутливим шлунком або гастритом. Крім того, через високий вміст в помідорах вітаміну С у шлунку провокується надмірне вироблення шлункової кислоти.
У банані міститься велика кількість природних цукрів і швидких вуглеводів, які можуть різко підвищити рівень цукру в крові. Це може призвести до різкого сплеску інсуліну, а потім до його різкого падіння, що викликає відчуття голоду, втоми або навіть дратівливості.
До всього банани відомі й тим, що містять у своєму складі багато калію, який може збільшити навантаження на шлунок і спричинити дискомфорт у людей з чутливою травною системою.
Апельсини, лимони, грейпфрути, не рекомендується їсти на голодний шлунок через їх високу кислотність. Вони можуть подразнювати слизову оболонку шлунка, що може призвести до печії, болю або навіть розвитку гастриту у людей з чутливим шлунком. Крім того, цитрусові можуть стимулювати надмірне вироблення шлункової кислоти, що викликає дискомфорт і важкість у животі.
Окремі види продуктів категорично не рекомендується вживати на голодний шлунок. Основна причина - вони здатні викликати дискомфорт або навіть проблеми зі здоров'ям. Деякі з них вражають слизову, інші можуть підвищувати кислотність чи викликати сильну с...
Вирощування овочів у теплиці – чудовий спосіб отримати ранній і стабільний урожай, незалежно від примх погоди. Завдяки створенню оптимального мікроклімату розсада швидше розвивається, зміцнюється і легше адаптується до відкритого ґрунту, передають Патр...