Варто знати: Які продукти не можна мити перед приготуванням

Мимоволі кулінари та домашні господині роблять 4 помилки з продуктами харчування перед їх приготуванням. Розкажемо, що може статися і чому час перестати так робити, передають Патріоти України.

Миття сирого м’яса

Процедура, позбавлена будь-якого сенсу. Справа в тому, що під час подальшої обробки за високої температури гинуть усі хвороботворні мікроби.

Але під час миття можна мимоволі сприяти поширенню тих самих бацил у робочій зоні кухні. Те саме стосується сирої курки, індички та м’яса взагалі.

Миття курячих яєць

Якщо помити яйця перед тим, як покласти у холодильник, вони незабаром зіпсуються.

Але найсумніше, що це сприяє передачі хвороботворних бактерій (найчастіше це сальмонела). Вона мешкає на зовнішній стороні шкаралупи, але після миття може виявитися і всередині через те, що руйнується природний бар’єр.

Далі бактерії виявляться в організмі людини, що закінчиться сумно.

Риба

Рибу, як і м’ясо, теж миють перед приготуванням, крім випадків, коли необхідно вимити черевну порожнину після потрошіння.

Гриби

Справа в тому, що гриби тонко реагують на вологу і активно вбирають її, що позначається на смаку. Тому їх лише очищають від невеликих забруднень перед обробкою.

Джерело: ПростоВей

Перевірте себе! ТОП-10 повсякденних справ, які висмоктують енергію

вівторок, 24 червень 2025, 19:05

Зазвичай ми звинувачуємо втомленість у стресі чи несприятливій погоді. Проте, за дослідженнями, найбільше нашу енергію забирають щоденні повторювані дії та наші звички. Достатньо невеликих змін у повсякденній рутині, щоб швидко відчути покращення самоп...

Водіям на замітку! Простий трюк із паркуванням, який робить ваше авто менш привабливим для крадіїв

вівторок, 24 червень 2025, 18:50

Щороку мільйони автомобілів викрадають, і зловмисники постійно вигадують нові методи. Хоча багато водіїв вкладають кошти в сигналізації, GPS-трекери чи замки на кермо, експерт поділився примітивним, але ефективним способом, який не вимагає жодних витра...