Варто знати: Які продукти не можна мити перед приготуванням

Мимоволі кулінари та домашні господині роблять 4 помилки з продуктами харчування перед їх приготуванням. Розкажемо, що може статися і чому час перестати так робити, передають Патріоти України.

Миття сирого м’яса

Процедура, позбавлена будь-якого сенсу. Справа в тому, що під час подальшої обробки за високої температури гинуть усі хвороботворні мікроби.

Але під час миття можна мимоволі сприяти поширенню тих самих бацил у робочій зоні кухні. Те саме стосується сирої курки, індички та м’яса взагалі.

Миття курячих яєць

Якщо помити яйця перед тим, як покласти у холодильник, вони незабаром зіпсуються.

Але найсумніше, що це сприяє передачі хвороботворних бактерій (найчастіше це сальмонела). Вона мешкає на зовнішній стороні шкаралупи, але після миття може виявитися і всередині через те, що руйнується природний бар’єр.

Далі бактерії виявляться в організмі людини, що закінчиться сумно.

Риба

Рибу, як і м’ясо, теж миють перед приготуванням, крім випадків, коли необхідно вимити черевну порожнину після потрошіння.

Гриби

Справа в тому, що гриби тонко реагують на вологу і активно вбирають її, що позначається на смаку. Тому їх лише очищають від невеликих забруднень перед обробкою.

Джерело: ПростоВей

Усього 20 хвилин - і ваше тіло перезавантажується! Вчені розповіли, що треба робити

неділя, 26 жовтень 2025, 10:15

Усього двадцять хвилин на свіжому повітрі можуть суттєво покращити самопочуття, знизити рівень стресу, стабілізувати гормони і навіть зміцнити імунну систему. Це не поетична метафора, а висновок серйозних досліджень британських учених, опублікованих Ок...

Вибираєте квіти для подарунка? Цей колір може вас підвести

неділя, 26 жовтень 2025, 9:45

Вибираючи квіти в подарунок, ми часто не звертаємо увагу на їхню символіку. А дарувати букет - це не лише красиво, а й спосіб показати свої почуття. Колір квітів має велике значення і може впливати на те, як сприйме подарунок одержувач, передають Патрі...