
Щоб не переїсти та не нашкодити шлунку на Різдво та Новий рік, варто дотримуватись простих правил. Зокрема, важливо розпочинати святкове застілля з корисних страв, передають Патріоти України з посиланням на Instagram-сторінку ендокринолога Олесі Підмурняк.
Як підготуватись до застілля
Підготовка до застілля включає - не голодувати напередодні. Важливо мати легкий перекус, який буде складатись з білкового компоненту та овочів і безпосередньо за 30 хвилин до трапези випити склянку води.
Розпочинати свою трапезу варто з овочевих салатів у невеликій кількості. Потрібно слідкувати за порцією, яку ви кладете у тарілку, щоб вона була невеликою.
За словами лікаря, під час вибору страв важливо уникати продуктів з підвищеним глікемічним індексом, смажених та жирних, адже вони можуть давати велике навантаження на органи - підшлункову залозу та печінку.
З алкогольних напоїв найкраще обирати сухе вино.
Десерт варто обирати той, який найбільше вам до смаку і з'їдати невеличку порцію.
"Не їжте через ввічливість, відчувайте свій стан організму і обов'язково рухайтесь між прийомами їжі", - додала експерт.
Чому важливо не голодувати перед святами
Багато хто перед святами сідають на жорстку дієту і роблять велику помилку. Це, як правило, призводить до сильного стресу для організму і зриву в новорічну ніч.
Щоб цього не сталося, 31 грудня варто щільно поснідати, пообідати та повечеряти. Тоді в новорічну ніч можна спокійно їсти страви потроху і уникнути переїдання.
Щоб зменшити калорійність страв можна спробувати заправити салати йогуртом з додаванням гірчиці - так блюдо автоматично стане не таким важким. М'ясні нарізки можна замінити грудкою індички або відвареною куркою.
Бюстгальтер – важливий предмет гардеробу, який потребує правильного догляду. Часто жінки не знають, як його прати та зберігати, щоб він служив довше. Експерт з технологій білизни Джорджина Біббі пояснює основні правила догляду за бюстгальтером та коли ...
Грибкові хвороби - один із головних ворогів саду та городу. Фітофтороз, вертицильоз, гнилі, фузаріоз, плямистість, іржа та парша здатні зберігатися в ґрунті завдяки спорам і міцелію, які легко переживають зиму, пише Telegram-канал "Моя дача. Сад і горо...