Варто знати! ТОП-4 харчові звички, які сповільнюють ваш метаболізм

З віком наше тіло природно сповільнюється. Незважаючи на те, що у 50 років ви все ще молоді душею, ви починаєте помічати певні зміни в організмі, яких не уникнути. Повільний метаболізм . процес, коли їжа та напої перетворюються на енергію - є одним з таких незворотних процесів ,передають Патріоти України.

Навіть якщо ваш метаболізм зараз працює швидко, з часом те, що ви їсте та п'єте, може наздогнати вас. Якщо ви не дотримуєтесь здорового способу життя, включаючи правильне харчування та фізичні вправи, ваш метаболізм не буде ефективним. За словами eatthis.com, це може призвести до збільшення ваги. Якщо ваш метаболізм сповільнюється, зверніть увагу на ці харчові звички.

Дотримання обмежувальної дієти

Якщо ви скорочуєте занадто багато калорій, це може призвести до уповільнення метаболізму. Дієтолог Лорен Манакер зазначає: "Якщо ви їсте недостатньо, ваше тіло може сповільнити метаболізм, щоб адаптуватися".

Ліза Янг, доктор філософії, говорить: "Однією з поширених помилок є думка, що голодування та споживання менше калорій допомагає схуднути". Вона також рекомендує споживати щонайменше 1200 калорій на день, щоб уникнути недостатнього харчування.

Недостатнє споживання йоду

Йод – важливий мінерал, необхідний для здорового функціонування щитовидної залози, яка регулює обмін речовин.

"Недостатня кількість йоду може призвести до уповільнення метаболізму", – пояснює Лорен Манакер. Дієтолог рекомендує включати йодовану сіль у раціон і вживати морські водорості, які також багаті йодом. Інші джерела йоду включають йогурт і морепродукти, такі як тріска.

Пропуск прийомів їжі

Пропуск прийомів їжі має багато негативних наслідків. Ліза Янг зазначає: "Багато людей вважають, що пропуск їжі допоможе їм схуднути, але це не так". Насправді, це може уповільнити метаболізм, ускладнюючи схуднення, особливо з віком.

Крім того, пропуск прийомів їжі може призвести до переїдання пізніше, оскільки ви компенсуєте те, що не з'їли раніше. Це також може викликати бажання вживати більше нездорової їжі та оброблених продуктів, що призведе до збільшення ваги.

Недостатнє споживання рідини

Підтримка гідратації може значно вплинути на метаболізм. Лорен Манакер рекомендує пити достатню кількість води для контролю метаболізму та покращення самопочуття. Споживання надмірної кількості нездорових напоїв, таких як алкоголь або солодкі напої, може призвести до набору ваги, що негативно вплине на ваш метаболізм.

Названо найкориснішу кашу, яка насичує організм та спалює жир

середа, 7 серпень 2024, 18:15

Вівсяна каша відновлює мікрофлору кишечника та стабілізує рівень глюкози у крові. В ній є всі необхідні мікроелементи для кишечника, щоб він міг нормально функціонувати, передають Патріоти України. У вівсянці міститься велика кількість клітковини, білк...

Як приготувати найсмачніші бендерики з м’ясом

середа, 7 серпень 2024, 17:15

Бендерики з м‘ясом - традиційна страва української кухні. Вони дуже прості у приготуванні, але неймовірно смачні та поживні. Якщо ви не готували раніше бендериків, то спробуйте за нашим рецептом. Їх можна подавати як на обід, так і на вечерю, передають...