Макарони - гарний гарнір, який допоможе в потрібний момент. При приготуванні цієї страви потрібно точно дотримуватись рецепту. Запобігти злипанню макаронів можна, якщо слідувати порадам досвідчених кухарів, передають Патріоти України.
Деякі господарки сумніваються, чи треба промивати макарони після варіння.
Вважається, що така процедура позбавить макарони зайвого крохмалю і зробить їх розсипчастими.
Якщо макарони промивати проточною водою після варіння, то вони не злипнуться і не перетворяться на кашу.
Проте виробам із твердих сортів промивання холодною водою може зашкодити. Бажане – ополіскування під теплим струменем.
Є випадок, коли макарони потрібно обов’язково помістити під струмінь води. Це потрібно зробити, якщо не планується їхня негайна подача на стіл.
Якщо гарячі спагетті або ріжки відразу після приготування помістити в посуд для зберігання, то є ризик отримати переварений продукт. Макарони продовжать готуватися під впливом своєї температури.
Якщо макарони злиплися після варіння, їх можна промити теплою водою з-під крана, а потім обсушити на сковорідці.
Смак макаронів не зміниться, його посилять спеції та соус.
Британський лікар і телеведучий Александр ван Хуґенхоук-Таллекен, відомий як доктор Xand, розповів, як правильний вибір температури під час прання може суттєво скоротити рахунки за електроенергію, передають Патріоти України. . В ефірі BBC Morning Live...
В Україні водіїв суворо карають за керування транспортом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. За перше порушення загрожує штраф у 17 тисяч гривень і позбавлення прав на один рік. Але мало хто знає, що провалити тест можна навіть… залишаючись...