Варто знати! Вчені визначили, скільки цукру можна додавати в чай

Яка безпечна добова норма цукру для дорослої людини: рекомендації ВООЗ, передають Патріоти України.

Розповідаємо, скільки треба додавати цукру в чай, яка шкода від надмірного вживання продукту.

Скільки цукру можна додавати в чай: дослідження вчених

Голландські науковці провели дослідження, в якому взяли участь близько трьох тисяч чоловіків. Вчені спостерігали за їхнім здоров'ям упродовж 32 років, щоб визначити, чи може солодкий чай спровокувати серйозні захворювання.

Учасники експерименту вели різний спосіб життя і мали різноманітні харчові звички. Під час дослідження було виявлено, що солодкий чай не шкодить організму. А шкоди завдає надмірне споживання продуктів, які містять забагато цукру. За рекомендаціями ВООЗ, на день не варто їсти більше 25 г цукру.

Вчені у своєму дослідженні вивели кількість цукру, яку можна додавати в чай, а це 5 грамів на чашку, що становить приблизно одну чайну ложку.

Яка шкода цукру для здоров'я людини

  • Ризик хвороб серця. Надмірне вживання цукру і його замінників може призвести до гіпертонії та інших серцево-судинних захворювань.
  • Розвиток діабету. Існують наукові докази того, що споживання цукру у великих кількостях може збільшити ризик розвитку діабету ІІ типу, адже він провокує різке підвищення глюкози у крові.
  • Вплив на здоров'я шкіри. Надмірне вживання цукру провокує появу акне, почервоніння та висипання на шкірі.
  • Залежність. Якщо їсти забагато цукру, можна сформувати залежність від самого продукту, а також від різноманітних солодощів.
  • Збільшення ваги. Надмірне споживання цукру може спровокувати швидке набирання зайвих кілограмів та ожиріння. Це своєю чергою стане причиною інших проблем зі здоров'ям – хвороб серця та розвитку діабету.
  • Вплив на рівень енергії та настрій. Цукор може призводити до раптового підйому енергії та покращення настрою, але це тимчасовий ефект, який може бути змінений стрімким падінням цих показників.
  • Карієс. Цукор є причиною розвитку карієсу та погіршення здоров'я зубів через сприятливе середовище для зростання бактерій у ротовій порожнині.

ТОП-3 хитрощі допоможуть зробити борщ смачнішим і наваристим

четвер, 29 серпень 2024, 7:13

Якщо ви хочете, щоб страва вийшла максимально смачною та корисною, то вам варто застосовувати деякі хитрощі, передають Патріоти України. Багато господинь в основному варять борщ на курячому бульйоні, але це не найсмачніший варіант. Досвідчені кухарі зн...

Народні прикмети на 29 серпня. Усікновення глави Іоанна Предтечі: Традиції, вірування та чого не можна робити на Головосіки

четвер, 29 серпень 2024, 7:05

29 серпня за новим церковним календарем (11 вересня за старим) - день Усікновення глави Іоана Предтечі (у народному українському просторіччі - Головосіка). Також 29 серпня відбувається поминання загиблих захисників України, нагадують Патріоти України. ...