Варто знати! Вчені визначили, скільки цукру можна додавати в чай

Яка безпечна добова норма цукру для дорослої людини: рекомендації ВООЗ, передають Патріоти України.

Розповідаємо, скільки треба додавати цукру в чай, яка шкода від надмірного вживання продукту.

Скільки цукру можна додавати в чай: дослідження вчених

Голландські науковці провели дослідження, в якому взяли участь близько трьох тисяч чоловіків. Вчені спостерігали за їхнім здоров'ям упродовж 32 років, щоб визначити, чи може солодкий чай спровокувати серйозні захворювання.

Учасники експерименту вели різний спосіб життя і мали різноманітні харчові звички. Під час дослідження було виявлено, що солодкий чай не шкодить організму. А шкоди завдає надмірне споживання продуктів, які містять забагато цукру. За рекомендаціями ВООЗ, на день не варто їсти більше 25 г цукру.

Вчені у своєму дослідженні вивели кількість цукру, яку можна додавати в чай, а це 5 грамів на чашку, що становить приблизно одну чайну ложку.

Яка шкода цукру для здоров'я людини

  • Ризик хвороб серця. Надмірне вживання цукру і його замінників може призвести до гіпертонії та інших серцево-судинних захворювань.
  • Розвиток діабету. Існують наукові докази того, що споживання цукру у великих кількостях може збільшити ризик розвитку діабету ІІ типу, адже він провокує різке підвищення глюкози у крові.
  • Вплив на здоров'я шкіри. Надмірне вживання цукру провокує появу акне, почервоніння та висипання на шкірі.
  • Залежність. Якщо їсти забагато цукру, можна сформувати залежність від самого продукту, а також від різноманітних солодощів.
  • Збільшення ваги. Надмірне споживання цукру може спровокувати швидке набирання зайвих кілограмів та ожиріння. Це своєю чергою стане причиною інших проблем зі здоров'ям – хвороб серця та розвитку діабету.
  • Вплив на рівень енергії та настрій. Цукор може призводити до раптового підйому енергії та покращення настрою, але це тимчасовий ефект, який може бути змінений стрімким падінням цих показників.
  • Карієс. Цукор є причиною розвитку карієсу та погіршення здоров'я зубів через сприятливе середовище для зростання бактерій у ротовій порожнині.

Картопля пролежить на 6 місяців довше без проростання! Є секрет

середа, 22 жовтень 2025, 18:45

Якщо ви втомилися від того, що картопля швидко проростає або стає зморщеною, Tesco поділилися простим лайфхаком, який допоможе зберегти її свіжою на шість місяців довше, передають Патріоти України. Головні поради для довгого зберігання картоплі:. Карто...

Секрет ідеальної смаженої курки - як зробити її соковитою

середа, 22 жовтень 2025, 18:15

Смажена курка - класика домашньої кухні, але часто вона виходить сухою або без смаку. Експерти розповіли, як зробити курку соковитою, ароматною і з хрусткою скоринкою, передають Патріоти України. Перед смаженням замаринуйте курку. Для цього можна викор...