Варто знати всім: Як прати джинси, щоб вони не втратили колір

Помилки під час прання деніму призводять до того, що тканина швидко втрачає колір. Як зберегти колір джинсів під час прання, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Нерідко вже після першого прання джинси втрачають свій колір, стають бляклими. Особливо стосується це деніму, який відрізняється темними чи яскравими відтінками. У експертів є свої лайфгаки, які допоможуть уникнути вицвітання тканини та продовжать термін служби улюблених джинсів.

Як зазначає блогерка Джейн Герман в своєму блозі "Jane on Jeans", частота прання джинсів залежить від того, наскільки сильно вони забруднені. Світлі доводиться прати частіше, а ось темні можна закидати у машинку рідше. В будь-якому разі краще обирати делікатний режим.

Найгіршим варіантом для деніму є замочування чи прання джинсів у гарячій воді, адже від цього вони втрачають колір дуже швидко. Не варто використовувати і агресивні мийні засоби.

Блогерка впевнена, що найкраще прати джинси у холодній воді з м'яким мийним засобом. А ще вона радить якомога частіше сушити речі з деніму на відкритому повітрі, а не в квартирі. Тоді тканина буде в кращому стані.

А ось експерти в Daily Mail відзначають, що джинси можна прати лише в пральній машині. Тоді вимивання кольору можна буде уникнути. А щоб захистити зовнішні волокна, краще джинси перед пранням вивернути на виворіт.

Деякі експерти стверджують, що є люди, які взагалі не перуть свої джинси. А щоб освіжити їх, обприскують оцтом, кладуть в морозильну камеру чи просто вивішують на сонці. Всі ці способи допомагають вбити бактерії і не дають джинсам втратити колір.

Джерело: ТСН.ua

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...