Варто знати всім! Названо п'ять найнебезпечніших овочів - будьте обережні при вживанні

Овочі вважаються найкориснішими продуктами, з вмістом важливих вітамінів і мікроелементів. Однак в деяких овочах можуть вироблятися небезпечні сполуки при неправильному приготуванні. Що потрібно знати про овочі, щоб не нашкодити своєму організму, розповіли в Ukr.Media, передають Патріоти України.

Картопля

У свіжій картоплі повно калію, який потрібен серцю. Але вживати картоплю потрібно помірно і найкращі способи – у вареному, запеченому вигляді. А ось в смаженому вигляді картопля може бути небезпечною – крохмаль може створювати потенційно канцерогенну речовину, а компонент соланін може негативно впливати на нервову систему.

Помідор

У цих овочах повно антиоксидантів, багато вітамін С і в.Але ці овочі часто вирощують із застосуванням хімічних добрив, тому звертайте увагу на плоди, які вибираєте в магазинах. Споживання таких добрив у великих дозах може сильно нашкодити організму.

Баклажан

У м'якоті баклажанів є компоненти, які активізують виділення кислоти та сприяють утворенню каменів у нирках. Крім того, в баклажан є соланін – слабкий нервовий токсин. У великій кількості він викликає головний біль, кишкові розлади, нудоту і блювоту. Фахівці не рекомендують вживати баклажани в сирому вигляді.

Капуста

Потенційна небезпека капусти - у високому вмісті йоду. Якщо у вас є захворювання щитоподібної залози - варто вживати з великою обережністю. Також капусту медики не радять їсти людям з гастритом і виразкою шлунка. Капуста в сирому вигляді може спровокувати здуття і навіть запори.

Цибуля

Ви здивуєтеся, але і цей найкорисніший овоч здатний доставити масу неприємностей. Велика кількість сирої цибулі може викликати подразнення шлунка, через вміст одного з компонентів - фруктану. Особливо багато фруктану в цибулі-пореї та цибулі-шалоті.

Перевірте себе! Що про вас думають інші люди - тест у картинці

четвер, 25 квітень 2024, 10:12

Психологічний тест у картинці визначить що про вас думають інші люди. Пропонуємо дізнатися, як ви виглядаєте в очах оточуючих, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть кота, який вам найбільше сподобався.

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...