Варто знати всім! Скільки місяців насправді можна зберігати м’ясо в морозилці

Зберігати м’ясо в морозилці можна довго, але не вічно. Все залежить від типу м’яса, температури заморожування та упаковки. Ось рекомендовані строки зберігання м’яса в морозильній камері при температурі -18°C і нижче, передають Патріоти України.


Сире м’ясо:

  • Яловичина (цілі шматки – стейки, ростбіф, філе): до 12 місяців
  • Свинина (відбивні, вирізка): до 6 місяців
  • Баранина: до 9–12 місяців
  • М’ясний фарш (будь-який): 3–4 місяці
  • Птиця (ціла): до 12 місяців
  • Птиця (частини): 9 місяців

Готове м’ясо (після приготування):

  • Запечене/варене м’ясо: 2–3 місяці
  • Котлети, фрикадельки, тефтелі: 2–3 місяці
  • Рагу, тушковане м’ясо: 3–4 місяці

Щоб м’ясо зберігалося довше:

  • Щільно загортайте у фольгу, харчову плівку або вакуумуйте
  • Не допускайте розморожування і повторного заморожування
  • Ставте дату заморожування на упаковці

Після вказаних термінів м’ясо не обов’язково стане шкідливим, але може втратити смак, аромат і текстуру. Також можуть з’явитися ознаки "морозильного опіку" – сухі, знебарвлені плями.

Як бути щасливим? ТОП-10 простих звичок, які реально змінюють життя

четвер, 4 грудень 2025, 17:15

Мрієте про щастя, яке не залежить від обставин, а живе у вас щодня? Щастя - це не вічний стан, а здатність бачити хороше в простих моментах. Щасливі люди не мають менше проблем, вони просто дивляться на них інакше — з вдячністю, надією та позитивним на...

Все просто! Як зробити солодкими кислі мандарини

четвер, 4 грудень 2025, 16:50

Кислі мандарини взимку – звична проблема, навіть коли плоди виглядають ідеально. Часто вони потрапляють на полиці недозрілими, тому мають яскравий аромат, але недостатньо солодкий смак. Викидати їх не потрібно, адже є прості способи покращити смак уже ...