Варто знати всім водіям! Що робити, якщо в бак авто залили неякісне пальне

В Україні почастішали випадки продажу неякісного пального, особливо на маловідомих автозаправках, де ціна здається привабливою. Така «економія» може дорого коштувати. Фахівці пояснили, як розпізнати неякісне пальне і не знищити авто. Про це пише SUV News, передають Патріоти України.

Розпізнати сурогат зазвичай вдається вже після того, як ви заливаєте його в бак і рушаєте в дорогу. Фахівці розповіли, як з’ясувати проблему.

Ознаки неякісного пального

Про неякісне пальне свідчать такі ознаки:

  • двигун починає «троїти» або працює з детонацією.
  • Авто раптово втрачає потужність.
  • Двигун глухне, і його важко знову запустити.
  • Особливо показовим є стан свічок запалювання. Якщо вони вкриваються червонуватим або іржавим нальотом — це явна ознака поганого бензину. В такому разі свічки можуть швидко вийти з ладу.

Що робити, якщо заправилися неякісним пальним?

Зупиніться негайно. Якщо поведінка машини змінилася після заправки — не ризикуйте. Зупиніть авто в безпечному місці та заглушіть двигун. Не намагайтеся їхати далі. Що довше працює мотор на неякісному паливі — то більше шкоди ви завдаєте системам упорскування та самому двигуну. Викликайте евакуатор. Найкращий варіант — транспортувати машину до сервісу або додому. Самостійна спроба «промити» бак або зливати бензин часто закінчується ще більшими проблемами.

Ігнорування ознак неякісного пального — прямий шлях до дорогого ремонту. У легкому разі вам доведеться замінити лише свічки. У гіршому — двигун може потребувати капремонту або повної заміни. А це — десятки тисяч гривень і багато нервів.

Господиням на замітку! Які продукти небезпечно консервувати вдома

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:35

Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...

Дачникам на замітку! Чому груші гниють просто на дереві і що з цим робити

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:07

Дачники, які вирощують на своїх ділянках овочі, ягоди та фрукти, знають про небезпечні для майбутнього врожаю захворювання культур, в першу чергу грибкові. Виникненню захворювань, зокрема, сприяє зайва волога, як це буває, наприклад із полуницею, на як...