Ваш одяг більше не вбиратиме неприємні запахи - допоможе простий засіб

Ви кладете у шафу щойно випрані, свіжі речі, а вже за кілька днів вони втрачають приємний аромат і набувають запаху вогкості? У більшості випадків винна підвищена вологість та недостатня вентиляція. На щастя, існує натуральний і простий спосіб, який допоможе нейтралізувати затхлість - звичайна мелена кава, передають Патріоти України.


Чому в шафі з’являється затхлий запах?

Якщо шафа переповнена одягом і не має належної вентиляції, там дуже швидко накопичується волога. Це особливо помітно в холодну пору року. У таких умовах речі легко вбирають неприємні запахи — і замість свіжості маємо затхлість та відчуття, що одяг знову потребує прання.


Спробуйте простий спосіб: використайте мелену каву

Мелена кава чудово вбирає вологу та небажані запахи, працюючи як натуральний поглинач. Вона також надає простору легкий кавовий аромат, при цьому не лишаючи запаху на одязі.

Як підготувати кавову саше:

  • Візьміть 2–3 столові ложки меленої кави.
  • Покладіть її в полотняний мішечок або тонку чисту бавовняну тканину (підійде навіть шкарпетка).
  • Зав’яжіть за допомогою резинки.
  • Покладіть саше на полицю або повісьте на вішак усередині шафи.

Змінювати вміст мішечка бажано кожні 2–3 тижні.


Додаткові поради, щоб у шафі завжди було свіжо:

  • Частіше відкривайте дверцята шафи або залишайте їх трохи прочиненими.
  • Уникайте зберігання вологого чи щойно попраного одягу, який ще не досушений.
  • Не наповнюйте шафу надмірною кількістю речей — повітря повинне циркулювати.
  • За можливості встановіть вентиляційні отвори або декоративні решітки на задній стінці меблів.

Розставлено крапки над "і": Лікар-дієтолог розповів, чи корисні насправді соління

неділя, 5 жовтень 2025, 13:05

Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...

Один секретний інгредієнт у каві зупиняє старіння - лікар із Гарварду дав рецепт

неділя, 5 жовтень 2025, 12:30

Хочете зробити свою ранкову каву не лише смачною, а й корисною для здоров’я? Гастроентеролог, випускник Гарварду доктор Саурабх Сеті розповів, що всього дрібка кориці може перетворити звичайну каву на справжній 2еліксир молодості", передають Патріоти У...