
Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України.
За результатами дослідження, найтоксичнішими виявилися чайні пакетики з нейлону, целюлози та поліпропілену. Саме вони під впливом гарячої води починають розкладатися, вивільняючи мікрочастинки пластику.
Науковці попереджають: регулярне споживання такого чаю може призвести до накопичення пластику в організмі, що потенційно викликає запальні процеси, порушення роботи печінки та гормонального балансу.
Фахівці радять обирати розсипний чай або пакетики з натуральних біорозкладних матеріалів, а також не заливати чай окропом — висока температура лише підсилює виділення шкідливих речовин.
Електромобілі можуть прослужити понад 20 років, але їхня найдорожча частина - акумулятор (вартість заміни $ 5000-$ 20000+) - часто зношується через поширені помилки власників. Ресурс Slash Gear виділяє п'ять критичних промахів, передають Патріоти Украї...
Достатній сон важливий для здоров’я, але має значення не лише його тривалість - важливо й те, коли ми прокидаємося. Експерти визначили найкорисніший час для ранкового підйому, передають Патріоти України. Доктор Пратік Гопані з лікарні SVR у Мумбаї стве...