Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України.
За результатами дослідження, найтоксичнішими виявилися чайні пакетики з нейлону, целюлози та поліпропілену. Саме вони під впливом гарячої води починають розкладатися, вивільняючи мікрочастинки пластику.
Науковці попереджають: регулярне споживання такого чаю може призвести до накопичення пластику в організмі, що потенційно викликає запальні процеси, порушення роботи печінки та гормонального балансу.
Фахівці радять обирати розсипний чай або пакетики з натуральних біорозкладних матеріалів, а також не заливати чай окропом — висока температура лише підсилює виділення шкідливих речовин.
Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...
Після застосування нового парфуму відчуваєте не лише аромат, а й головний біль? Річ у тому, що парфуми та інші різкі запахи справді можуть провокувати неприємні симптоми та навіть напади мігрені, передають Патріоти України. У декого може бути підвищена...