Ваші продукти будуть у цілості та безпеці! Ефективні рішення для відлякування харчової молі

Харчова міль - це дуже докучливі комахи, які легко можуть вторгнутися на вашу кухню і оселитися у ваших продуктах: борошно, рис або макарони, передають Патріоти України.

Ці метелики не такі небезпечні для здоров’я, проте при їхньому вигляді у вашій їжі апетит явно втрачається. Зазначимо, що моль швидко розмножується, тому не гайте час і починайте з нею боротися.

Насамперед викидайте упаковки, які вже були розкриті та заражені комахами, пише santeplus. А потім застосуйте такі натуральні засоби, і ви забудете про проблему з міллю.

Як позбутися харчової молі

  • Лавровий лист

Хоча харчова міль любить усі види сухих продуктів, вони ненавидять та уникають певних різких запахів, серед яких і лавровий лист. Розкидайте кілька аркушів по шафах і полицях, і спостерігайте, як міль зникає з вашого будинку. Не забувайте "оновлювати" лаврові листи кожні 5-7 днів, щоб не втрачати ефекту.

  • Гвоздика

Гвоздика має особливо відштовхувальний для цих комах запах. І не те щоб харчова міль, мухи та комарі теж не витримують. Все, що вам потрібно зробити, це покласти кілька сушених гвоздик на невеликі шматочки тканини. Скласти їх і покласти все на полиці та в ящики, де завелася міль.

  • Часник

Це дуже ефективний спосіб знищити всіх небажаних метеликів. Метод дуже простий: візьміть нарізаний зубчик часнику, потріть його об бавовняну тканину, потім залиште на деякий час на відкритому повітрі, а потім покладіть у місце, де оселилася міль.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...