Ватрушки з сиром, які виходять у всіх - зможе приготувати господиня-початківець

Ароматні, пухкі та соковиті ватрушки з сиром – улюблений десерт родом з дитинства. Це універсальна випічка, яка не приносить клопотів. Тож, її з легкістю зможе приготувати навіть починаюча господиня, передають Патріоти України.

Ватрушки з сиром за рецептом irina_kozachuk, яким фудблогер поділилася на своїй сторінці Instagram

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно – 310 г
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор – 60 г
  • Молоко – 70 мл
  • Вершкове масло – 70 г
  • Яйця – 2 шт

Начинка:

  • Кисломолочний сир – 250 г
  • Яйця – 1 шт
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.

1 жовток + 1 ст. л. молока

Спосіб приготування:

1. В тепле молоко додати дріжджі, 1 ч л цукру і перемішати, щоб дріжджі розчинились. Залишити на декілька хвилин.

2. В миску висипати борошно, цукор, перемішати. Додати рідкі інгредієнти. Замісити тісто. Місити 15 хвилин. Накрити миску плівкою або рушником і залишити в теплому місці на 1,5 години.

3. Для начинки всі інгредієнти збити блендером.

4. Коли тісто підійшло, розділити його на рівні частини.

5. Сформувати кульки і викласти на застелене пергаментом і змащене маслом деко. Накрити рушником і залишити на 15 хв.

6. За допомогою склянки зробити заглиблення на кульках тіста.

7. Викласти начинку.

8. Змастити ватрушки жовтком з молоком. Залишити ще на 10 хв.

9. Випікати при температурі 190 градусів духовці 15-20 хв.

Ватрушки з сиром та ягодами за рецептом annet.lazarenko, яким фудблогер поділилася на своїй сторінці Instagram

Інгредієнти:

  • Кисломолочний сир – 300 г
  • Кукурудзяне борошно – 2 ст. л.
  • Вівсяне борошно – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яйця – 1 шт
  • Підсолоджувач
Спосіб приготування:

1. Змішати більшу частину сиру з яйцем, борошном розпушувачем та підсолоджувачем.

2. Сформувати кульки та за допомогою склянки зробити заглиблення всередині.

3. Решту сиру змішати з підсолоджувачем. Викласти у тісто.

4. Зверху викласти ягоди.

5. Випікати при температурі 180 градусів 25-30 хаилин.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...