Важливі поради: Як правильно готувати цілу курку в духовці, щоб рівномірно засмажилася з усіх боків

Ароматна та смачна курка, запечена в духовці, пробудить апетит навіть у тих, хто нещодавно поїв. Ще з давніх-давен до застілля кулінари знатних осіб запікали цілі тушки птиці і навіть поросят, передають Патріоти України.

Приготування курки в духовці пов’язане з клопотами, тому господині готують таку страву або до свята, або коли хочуть здивувати та порадувати близьких.

Щоб запечена курка вийшла ідеально, потрібно дотриматися всього трьох нюансів. Завдяки їм м’ясо поступово запечеться. Адже нерідко буває, що грудка готується швидше, ніж гомілки.

Три нюанси запікання

  • За півгодини до початку готування на курячу грудку кладуть пакет із льодом;
  • Перші 50 хв. курку запікають спиною догори. Після цього тушку перевертають і продовжують запікати до готовності;
  • Перед запіканням курячу шкірку просушують паперовим рушником. Завдяки цій хитрощі виходить апетитна скоринка.
Джерело: ПростоВей

Знижує цукор, чистить судини й бореться з тромбами: Цей овоч визнали справжнім скарбом для здоров’я

вівторок, 16 грудень 2025, 8:45

Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...

Перевірте себе! Що побачили першим на малюнку - це розкриє правду про вас

вівторок, 16 грудень 2025, 7:43

Психологічні тести, зокрема побудовані на оптичних ілюзіях, дедалі частіше використовують як доступний спосіб краще зрозуміти свою поведінку та реакції. Вони дозволяють швидко оцінити, які риси можуть переважати в різних життєвих ситуаціях, і допомагаю...