Важливі поради: Як правильно готувати цілу курку в духовці, щоб рівномірно засмажилася з усіх боків

Ароматна та смачна курка, запечена в духовці, пробудить апетит навіть у тих, хто нещодавно поїв. Ще з давніх-давен до застілля кулінари знатних осіб запікали цілі тушки птиці і навіть поросят, передають Патріоти України.

Приготування курки в духовці пов’язане з клопотами, тому господині готують таку страву або до свята, або коли хочуть здивувати та порадувати близьких.

Щоб запечена курка вийшла ідеально, потрібно дотриматися всього трьох нюансів. Завдяки їм м’ясо поступово запечеться. Адже нерідко буває, що грудка готується швидше, ніж гомілки.

Три нюанси запікання

  • За півгодини до початку готування на курячу грудку кладуть пакет із льодом;
  • Перші 50 хв. курку запікають спиною догори. Після цього тушку перевертають і продовжують запікати до готовності;
  • Перед запіканням курячу шкірку просушують паперовим рушником. Завдяки цій хитрощі виходить апетитна скоринка.
Джерело: ПростоВей

Це варто знати всім! Чи можна підключати обігрівач до подовжувача

середа, 12 листопад 2025, 9:45

Коли температура знижується, обігрівач стає справжнім порятунком у прохолодні дні. Він допомагає створити комфорт навіть у тих приміщеннях, де центрального опалення недостатньо у підвалах, офісах чи спальнях, передають Патріоти України. Проте не всі з...

Молоко не для всіх: Кому варто відмовитися від цього продукту

середа, 12 листопад 2025, 8:15

Хоча молоко є джерелом кальцію та вітамінів, експерти наголошують, що не всім воно корисне. Деяким людям від цього продукту може бути лише шкода, передають Патріоти України. Кому слід уникати молока:. Експерти радять обирати альтернативні джерела кальц...