Важливі поради: Як правильно готувати цілу курку в духовці, щоб рівномірно засмажилася з усіх боків

Ароматна та смачна курка, запечена в духовці, пробудить апетит навіть у тих, хто нещодавно поїв. Ще з давніх-давен до застілля кулінари знатних осіб запікали цілі тушки птиці і навіть поросят, передають Патріоти України.

Приготування курки в духовці пов’язане з клопотами, тому господині готують таку страву або до свята, або коли хочуть здивувати та порадувати близьких.

Щоб запечена курка вийшла ідеально, потрібно дотриматися всього трьох нюансів. Завдяки їм м’ясо поступово запечеться. Адже нерідко буває, що грудка готується швидше, ніж гомілки.

Три нюанси запікання

  • За півгодини до початку готування на курячу грудку кладуть пакет із льодом;
  • Перші 50 хв. курку запікають спиною догори. Після цього тушку перевертають і продовжують запікати до готовності;
  • Перед запіканням курячу шкірку просушують паперовим рушником. Завдяки цій хитрощі виходить апетитна скоринка.
Джерело: ПростоВей

Причина може здивувати! Чому не варто брати до рук телефон одразу після пробудження

четвер, 16 жовтень 2025, 17:23

Перші хвилини після пробудження можуть визначити увесь день. Попри це, багато людей автоматично тягнуться до телефону, навіть не замислюючись про наслідки, передають Патріоти України. Багато хто вважає, що перші хвилини після сну не мають особливого зн...

Психологічний тест: З якою жінкою вам хотілося б дружити найбільше

четвер, 16 жовтень 2025, 17:10

Перші враження важливі навіть у дружбі. Пропонуємо простий психологічний тест: подивіться на п’ять жінок на ілюстрації та оберіть ту, з якою вам хотілося б найбільше подружитися. Ваш вибір розкриє деякі риси вашого характеру та вподобання у спілкуванні...