Важливі поради: Як правильно готувати цілу курку в духовці, щоб рівномірно засмажилася з усіх боків

Ароматна та смачна курка, запечена в духовці, пробудить апетит навіть у тих, хто нещодавно поїв. Ще з давніх-давен до застілля кулінари знатних осіб запікали цілі тушки птиці і навіть поросят, передають Патріоти України.

Приготування курки в духовці пов’язане з клопотами, тому господині готують таку страву або до свята, або коли хочуть здивувати та порадувати близьких.

Щоб запечена курка вийшла ідеально, потрібно дотриматися всього трьох нюансів. Завдяки їм м’ясо поступово запечеться. Адже нерідко буває, що грудка готується швидше, ніж гомілки.

Три нюанси запікання

  • За півгодини до початку готування на курячу грудку кладуть пакет із льодом;
  • Перші 50 хв. курку запікають спиною догори. Після цього тушку перевертають і продовжують запікати до готовності;
  • Перед запіканням курячу шкірку просушують паперовим рушником. Завдяки цій хитрощі виходить апетитна скоринка.
Джерело: ПростоВей

Це така смакота! Качині ніжки зі сливами у пиві - справжня магія на святковому столі

п’ятниця, 5 грудень 2025, 11:45

Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...

Психологічний тест: Який символ ви оберете: Це покаже, як вас бачать інші

п’ятниця, 5 грудень 2025, 11:10

Хочете трохи розважитися і одночасно дізнатися щось про себе? Цей психологічний тест у TikTok допоможе зрозуміти, яке враження ви справляєте на інших. Усього потрібно обрати один символ, який найбільше привертає вашу увагу, передають Патріоти України. ...