Вбивають здоров'я! Названо найгірші напівфабрикати, від яких потрібно відмовитися назавжди

Сучасний ритм життя дуже змушує багатьох використовувати швидку в приготуванні їжу, а також снеки, напівфабрикати, тому що це дуже швидко - потрібно лише розігріти таку їжу, передають Патріоти України

Але, потрібно знати, що напівфабрикати містять надлишок трансжирів, консервантів, підсилювачів смаку та штучних барвників, а це все може спричинити ожиріння та серцево-судинні захворювання.Редакція FoodOboz ділиться корисною інформацією від фахівців, які виокремили 3 найшкідливіші напівфабрикати, від яких потрібно відмовитися.

Готові котлети, нагетси, пельмені, піца, вареники, млинці, млинці

Усі ці напівфабрикати містять мало або практично 1% якісного м'яса, але водночас у них багато субпродуктів, шкіри, хрящів і велика кількість панірування. Також у них багато спецій, а саме – солі, ще багато підсилювачів смаку – мононатрієва сіль глютамату (МНСГ, глутамат натрію), цикламат, сахарин, аспартам та інші, вони сприяють затримці рідини та підвищенню тиску!

Локшина швидкого приготування та супи

Ці продукти – суцільна хімія, в них багато синтетичних ароматизаторів і велика кількість солі, це робить їх небезпечними для здоров'я. Дуже важливо зазначити, що якщо такі продукти їсти на постійній основі, вони можуть викликати проблеми з обміном речовин і шлунково-кишковим трактом.

Ковбаси та сосиски

Їх найкраще готувати в домашніх умовах, з якісного м'яса. Бо в магазинних часто використовують дешеві варіанти м'яса, або взагалі його замінюють соєю. Також у таких виробах дуже багато ароматизаторів, нітритів і фосфатів. Усі вони можуть призводити до проблем із нирками і не тільки.

Психологічний тест: Оберіть стілець і дізнайтеся, що ви приховуєте

середа, 24 вересень 2025, 10:13

Вибір місця за столом може розкрити ваші приховані риси характеру. Природжений лідер, романтик чи інтроверт - цей простий тест допоможе зрозуміти себе краще, передають Патріоти України. Пам’ятайте: перше рішення завжди найбільш промовисте, довіряйте св...

Є секрет! Що зробити, щоб нарізані яблука не темніли

середа, 24 вересень 2025, 9:55

Яблуко - дуже популярний фрукт, але занадто часто ми стикаємося з тим, що він темніє відразу після нарізання і далі вже його можна хіба що викинути, передають Патріоти України. Так, вони дуже швидко починають набувати небажаного коричневого кольору, на...