Дієтологи виявили дивовижні переваги вживання грибів. Цей суперпродукт за позитивним впливом на здоров'я може зрівнятися з добавками з вітаміном D. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.
Гриби забезпечують здоров'я кишечника, довше зберігають почуття ситості, усувають неприємний запах з рота і підвищують рівень вітаміну D при впливі ультрафіолету. У новому дослідженні, проведеному Nutrition Research Australia, дослідники виявили, що найбільш часто вживані гриби містять ряд біоактивних сполук, виявлених не тільки в овочах, а й в деяких видах м'яса, цільнозернових і горіхах.
Дослідження показали, що вживання в їжу грибів, які зазнали впливу сонячного світла, збільшує рівень вітаміну D - і може бути настільки ж ефективним, як прийом добавок вітаміну D. "Щоб отримати вітамін D, залиште гриби на сонці спорами вгору на 15 хвилин - це простий трюк, який збільшує вміст вітаміну D в грибах до 10 разів", - сказала дієтолог Джемма О'Ханлон.
Вживання в їжу грибів пов'язано з посиленням почуття ситості, зменшенням голоду і меншим споживанням їжі протягом решти дня, що робить гриби ідеальними для здорового харчування і тих, хто стежить за своєю вагою.
Крім того, гриби містять пребіотики, які живлять корисні кишкові бактерії і можуть зменшити неприємний запах з рота. Гриби також багаті на антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами і підтримують імунну функцію.
Регулярне вживання грибів знижує ризик раку яєчників і прогресування раку простати. Вони також містять бета-глюкан, розчинну клітковину, яка знижує рівень холестерину і може поліпшити здоров'я серця. "Сукупність наукових даних показує, що гриби мають чудовий профіль біологічно активних сполук, які можуть підтримувати імунітет на клітинному рівні, а також позитивно впливати на мікробіоту кишечника", - зазначила доктор Флавія Файет-Мур.
Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...
Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...