Людський мозок - це надзвичайно складна конструкція, тому вчені вже багато років намагаються знайти способи, які допоможуть поліпшити його роботу. Зокрема, проводяться дослідження на вивчення продуктів для покращення пам'яті з віком. Читайте про них більше в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.
У виданні PSY Blog розповіли про дослідження, яке тривало 20 років. Всього в ньому взяло участь майже 28 тисяч осіб. Контрольні тести вчені проводили кожні 4 роки. Реципієнтів розпитували про їхній щоденний раціон та перевіряли розумові здібності і пам'ять.
Також під час цих контрольних тестів пропонували відповісти на кілька запитань. Зокрема:
Пізніше всі отримані дані дослідники проаналізували і звели докупи. Виявилося, що ті люди, які щодня з'їдали близько шести порцій овочів і фруктів, з віком мали на 34% менше труднощів із запам'ятовуванням. Більше того, якщо людина в середьному віці вживала велику кількість цих продуктів, то вони позитивно впливали на її когнітивне здоров'я і надалі. Навіть, якщо з віком дієта змінювалася і в раціоні ставало менше овочів і фруктів.
Ще один цікавий факт — під час дослідження вчені виявили зв'язок між регулярним вживанням апельсинового соку та зниженням розвитку різноманітних проблем з пам'ятью, які з'являються з віком. В середньому показник був 47%.
На думку дослідників, також потрібно вживати помаранчеві і червоні овочі, ягоди, листову зелень, адже вони здатні захистити від втрати пам'яті з віком. Чанчжен Юань, доктор та співавтор дослідження, вважає, що вони отримали досить переконливі результати, адже їм вдалося спостерігати за великою кількістю людей десятиліттями. Це дослідження ще один доказ того, що правильна дієта в молодшому віці відіграє не останню роль у здоров'ї мозку в майбутньому.
Жінки у бажанні стати привабливими для чоловіків сідають на дієти, роблять купу косметичних процедур і намагаються досягти параметрів моделей. Однак насправді, чоловіків приваблюють зовсім інші жінки, передають Патріоти України з посиланням на дослідже...
Білий хліб має репутацію не зовсім корисного продукту, оскільки його виготовляють з очищеного борошна, позбавленого корисних частин, таких як висівки та зародки. Хоча інколи такий хліб може бути збагачений вітамінами групи В, його споживання все ж варт...