Вечеря в мультиварці: ТОП-3 прості та смачні рецепти на кожен день

У всіх нас іноді бувають складні дні: хтось шалено втомлюється на роботі, хтось мотається у круговороті побутових справ по місту, а хтось, навіть проводячи максимум часу вдома, наприклад, з маленькою дитиною, не може приділити багато часу приготуванню їжі. Саме для таких випадків знадобиться мультиварка, в якій простіше простого зробити повноцінну вечерю, передають Патріоти України.

Курка з картоплею

Інгредієнти: картопля (5 шт.), курячі стегна або гомілки (4 шт.), приправи (1 ч. л.), зелень (пучок), сіль, рослинна олія (2 ст. л.).

Приготування:

Картоплю ретельно промиваємо, очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками. Щоб вона не почорніла, кладемо в миску і заливаємо холодною водою. До слова, це блюдо можна доповнити іншими овочами на ваш смак.

Для цього рецепта можна використовувати будь-яку частину курки - візьмемо курячі гомілки. Промиваємо їх під проточною водою, натираємо спеціями і сіллю.

Зелень дрібно нарізаємо ножем.

Наливаємо в чашу мультиварки рослинну олію, викладаємо курку, потім картоплю, солимо її.

Включаємо режим "Випічка" на 30 хвилин.

Потім перемішуємо, щоб воно не пригоріло, якщо потрібно - додаємо трохи води. Ставимо на режим "Тушкування" приблизно на 20-30 хвилин.

Перед подачею посипаємо свіжою зеленню.Фото: pixabay.com

Крем-суп із сьомгою

Інгредієнти: філе сьомги (300 г), картопля (200 г), кабачок (0,5 шт.), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), вершки 10% (100 г), вода (600 мл ), сіль, спеції.

Приготування:

Рибу промиваємо, очищаємо від кісточок, нарізаємо невеликими скибочками.

Картоплю, кабачок, цибулю і моркву промиваємо під проточною водою, чистимо, ріжемо.

Викладаємо овочі та рибу в чашу мультиварки, заливаємо водою, додаємо сіль і спеції.

Ставимо на режим "Суп" і варимо під закритою кришкою 1 годину.

Готовий суп переливаємо в глибоку ємність, додаємо вершки і збиваємо блендером до однорідної маси.

Якщо у вас залишилося філе лосося, можна підсмажити його на сковороді та прикрасити ним суп. Або підсмажити хліб і зробити сухарики.

Плов зі свининою

Інгредієнти: свинина (300 г), рис шліфований (300 г), морква (1-2 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), часник (1-2 зубчики), рослинна олія (70 мл), вода (400 мл), сіль, спеції.

Приготування:

Рис промиваємо кілька разів до прозорої води.

М'ясо промиваємо під проточною водою, нарізаємо кубиком по 1,5 см.

Моркву миємо, чистимо, тремо на крупній терці.

Цибулю чистимо, нарізаємо тонкою соломкою.

Часник промиваємо, чистимо (деякі кухарі додають в плов нечищений часник).

У чашу мультиварки виливаємо рослинну олію, потім викладаємо м'ясо, цибулю і моркву. Солимо, перчимо, додаємо інші спеції, наприклад, каррі, щоб рис вийшов золотистого кольору.

Зверху викладаємо рис, в нього - зубчики часнику, заливаємо водою.

Ставимо на режим "Плов" на 1 годину.

Джерело: Апостроф

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...