Вечеря за 30 хвилин: Листковий пиріг з куркою і грибами

Для того, щоб приготувати вечерю за півгодини, необов'язково бути Джеймі Олівером. Впоратися з таким завданням може будь-хто, аби було бажання, передають Патріоти України.

У рубриці "Вечеря за 30 хвилин" редакція пропонує вам максимально простий рецепт: пиріг з листкового тіста з куркою і грибами. Хоча пирогом це можна назвати лише умовно. По суті, це звичайна запіканка з "шапочкою" із тіста. Курку для начинки можна взяти як сиру, так і копчену або печену.

  • куряче філе – 500 г
  • печериці – 350 г
  • заморожений горошок – 1 склянка
  • листкове тісто – 2 листи
  • вершкове масло – 2 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.
  • вершки – 1 склянка
  • яйце – 1 шт.
  • олія – 2 ст. л.
  • сіль і перець – на смак

Пиріг може стати як повноцінною вечерею, так і легким перекусом.

  1. Курку помити, витерти насухо паперовими рушниками, нарізати невеликими кубиками. Викласти в нагріту і змащену олією пательню, посолити, поперчити. Смажити на сильному вогні, поки не підрум'яниться.
  2. Дістати курку зі сковороди, замість неї викласти нарізані гриби, смажити на сильному вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Готові гриби перекласти в миску з куркою.
  3. У сковороді розтопити вершкове масло і поступово додавати борошно, постійно помішуючи, щоб борошно не взялося грудками. Коли масло з борошном перетворяться на однорідну масу, поступово почати вливати вершки, теж постійно помішуючи.
  4. Повернути курку і гриби на сковороду, додати заморожений горошок, посолити і поперчити. Тушкувати все разом на повільному вогні, постійно помішуючи, пару хвилин, поки соус не загусне.
  5. Перекласти суміш у форму для запікання. Накрити форму листковим тістом, загорнувши края так, щоб запечатати начинку. Наколоти тісто виделкою і змастити збитим яйцем за допомогою кулінарного пензлика.
  6. Поставити в нагріту до 200 градусів духовку і запікати поки тісто не підрум'яниться.
Джерело: Обозреватель

Менше жиру - не завжди краще! Експерти пояснили, яке масло справді корисне

четвер, 6 листопад 2025, 13:07

Менше жиру не завжди означає більше користі. Фахівці пояснили, чому вершкове масло з вмістом жиру 80% може бути здоровішим вибором, ніж так звані легкі аналоги, передають Патріоти України. У таких «полегшених» продуктах виробники часто зменшують кількі...

Помилки в макіяжі, які додають віку: Як фарбуватися, щоб виглядати молодше

четвер, 6 листопад 2025, 11:45

Багато жінок, прагнучи виглядати доглянуто, іноді несвідомо роблять помилки в макіяжі, які лише підкреслюють зморшки й додають кілька років. Візажисти пояснили, які звички у фарбуванні обличчя краще забути, якщо хочете виглядати свіжо та природно, пере...