Для того, щоб приготувати вечерю за півгодини, необов'язково бути Джеймі Олівером. Впоратися з таким завданням може будь-хто, аби було бажання, передають Патріоти України.
У рубриці "Вечеря за 30 хвилин" редакція пропонує вам максимально простий рецепт: пиріг з листкового тіста з куркою і грибами. Хоча пирогом це можна назвати лише умовно. По суті, це звичайна запіканка з "шапочкою" із тіста. Курку для начинки можна взяти як сиру, так і копчену або печену.
- куряче філе – 500 г
- печериці – 350 г
- заморожений горошок – 1 склянка
- листкове тісто – 2 листи
- вершкове масло – 2 ст. л.
- борошно – 2 ст. л.
- вершки – 1 склянка
- яйце – 1 шт.
- олія – 2 ст. л.
- сіль і перець – на смак
Пиріг може стати як повноцінною вечерею, так і легким перекусом.
- Курку помити, витерти насухо паперовими рушниками, нарізати невеликими кубиками. Викласти в нагріту і змащену олією пательню, посолити, поперчити. Смажити на сильному вогні, поки не підрум'яниться.
- Дістати курку зі сковороди, замість неї викласти нарізані гриби, смажити на сильному вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Готові гриби перекласти в миску з куркою.
- У сковороді розтопити вершкове масло і поступово додавати борошно, постійно помішуючи, щоб борошно не взялося грудками. Коли масло з борошном перетворяться на однорідну масу, поступово почати вливати вершки, теж постійно помішуючи.
- Повернути курку і гриби на сковороду, додати заморожений горошок, посолити і поперчити. Тушкувати все разом на повільному вогні, постійно помішуючи, пару хвилин, поки соус не загусне.
- Перекласти суміш у форму для запікання. Накрити форму листковим тістом, загорнувши края так, щоб запечатати начинку. Наколоти тісто виделкою і змастити збитим яйцем за допомогою кулінарного пензлика.
- Поставити в нагріту до 200 градусів духовку і запікати поки тісто не підрум'яниться.
Розповідаємо, за допомогою чого зробити яйця жовтими, помаранчевими, червоними, зеленими, передають Патріоти України. Створення крашанок можна перетворити у творчий процес і не обов'язково для цього купувати в магазині харчові барвники. Щоб отримати рі...
Деруни - національна українська страва, їх готують по всьому світу, але у наших господинь вони найсмачніші, передають Патріоти України. Кухарі та господині намагаються експериментувати, щоб привнести до класичної рецептури щось своє. Якщо ви втомилися ...